ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ο Δ. Κωνσταντόπουλος για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

Δήλωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων.

Αναλυτικά:


«Εν μέσω πυκνού ιστορικού χρόνου το μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων αποτυπώνεται σε μια μόνο λέξη: μνήμη. Στη συλλογική μνήμη που διασώζουν, διαφυλάττουν και καλλιεργούν συστηματικά τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία σε όλη την επικράτεια. Όλοι αυτοί οι «τόποι» ατομικής και συλλογικής μνήμης αφηγούνται, προβάλλουν και ερμηνεύουν ιστορίες για τις κοινωνίες, τους ανθρώπους και τις εποχές που αυτοί έζησαν.

Στην πατρίδα μας έχουμε την τύχη η μνήμη αυτή να βρίσκεται παντού. Χρέος μας να αναδείξουμε αυτή την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά στηρίζοντας με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία όλων αυτών των τόπων που υποστασιοποιούν τη μνήμη, την ανασύρουν από τη λήθη και την επικοινωνούν στις επόμενες γενιές μέσα από τις συλλογές και τις εκθέσεις τους. Στόχος μας πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της τεράστιας και πολύτιμης πολιτισμικής κληρονομιάς της πατρίδας μας στο πλαίσιο της αξιοποίησής της σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό τουρισμό και τις άλλες δημιουργικές βιομηχανίες».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button