Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Τα κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ποιες περιοχές επλήγησαν περισσότερο

η θέση που καταλαμβάνουν Περιφέρειες της χώρας στον “χάρτη” του κορωνοϊού με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί ως σήμερα παρουσιάζει ο ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα με σταθερό ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μια και το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου φέρνει μαζί του και νέα περιστατικά. Πάντως ο δείκτης Rt που δείχνει τη μεταδοτικότητα του ιού σε έναν συγκεκριμένο χρόνο, είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα το Rt μειώθηκε περαιτέρω σε 0,2 από 0,5, ενισχύοντας κι άλλο την εικόνα ελαφράς βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Τα σκήπτρα των περιοχών με τα περισσότερα καταγεγραμμένα περιστατικά τα κρατά η Αττική. Μέχρι σήμερα και από την αρχή της πανδημίας έχουν εντοπισθεί 1.722 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 397 ενώ 298 τα περιστατικά που έχουν εντοπισθεί από άτομα που δεν διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας και είναι είτε επισκέπτες για διάφορους λόγους, είτε τουρίστες.

Η Κεντρική Μακεδονία είναι επίσης ψηλά στη λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 226 και ακολουθεί η Πελοπόννησος με 199.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στην 8η θέση με 89 κρούσματα.Τελευταίο στη λίστα είναι το Άγιον Όρος όπου έχουν καταγραφεί 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

πηγη https://covid19.gov.gr, thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button