Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος τερμάτισε 3ος σε αγώνα 129 χλμ στα Κανάρια Νησιά

Στο Las Palmas και στις Κανάριες νήσους έχει στραφεί από 24-28 Φεβρουαρίου το ενδιαφέρον της παγκόσμιας σκηνής του ορεινού τρεξίματος και συγκεκριμένα στο Transgrancanaria.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες όλων των αποστάσεων και ελκύει και φέτος εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο, αν και λόγω του ότι τα Κανάρια βρίσκονται ακόμη στην ζώνη “covid-19 περιορισμών 3” της Ισπανίας, θα δεχτεί σαφώς λιγότερους αθλητές από τις προηγούμενες χρονιές και με ισχυρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμούς. Πρόκειται άλλωστε για μια από τις παλαιότερες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στην Ευρώπη, αφού ξεκίνησε το 2003 και σίγουρα από τις πλέον δημοφιλείς.

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής τρέχουν για άλλη μια χρονιά στην διοργάνωση και μεταξύ τους, στο φετινό Transgrancanaria ωστόσο υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή δυο από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς ορεινού τρεξίματος, τον Αγρινιώτη Φώτη Ζησιμόπουλο (Kassimis Training / La Sportiva Greece – 865 βαθμούς ITRA) και τον Θανάση Παγουνάδη (Salomon Hellas – 826 βαθμούς ITRA).

Μάλιστα, ο Αγρινιώτης αθλητής κατόρθωσε να διακριθεί κατακτώντας την τρίτη θέση στον αγώνα των 129 χιλιομέτρων, σημειώνοντας μία μεγάλη επιτυχία. Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και βρισκόταν στην δεύτερη θέση για περίπου 40 χιλιόμετρα. Μετά υποχώρησε λίγο, ως την 8η θέση, αλλά σταδιακά μετά το 80ο χιλιόμετρο άρχισε να ανεβαίνει θέσεις και στα τελευταία χιλιόμετρα της κούρσας έφτασε στην τρίτη θέση του βάθρου, την οποία διατήρησε, μέχρι τον τερματισμό του, μετά από 128km και +7.500m θετικής υψομετρικής, με επίδοση 14.19.05.


Με πληροφορίες από adventure.com

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button