Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Ο Αγρινιώτης Χρήστος Κατσαβοχρήστος πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια εσωρούχων της Dsquared2

Κάποιο διάστημα μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο και αφού ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Χρήστος Κατσαβοχρήστος ταξίδεψε από το Αγρίνιο – τόπο καταγωγής του – στην Αθήνα.

Μαζί του είχε μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα, καθώς επιθυμία του ήταν να αρπάξει νέες ευκαιρίες και να ζήσει εμπειρίες που θα τον έκαναν πιο πλούσιο ως άνθρωπο.


Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είχε φανταστεί όλα αυτά που θα έρχονταν στη ζωή του και την ανοδική πορεία που θα είχε στον χώρο του μόντελινγκ.

Ο Χρήστος Κατσαβοχρήστος κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και να πραγματοποιήσει συνεργασίες που κάθε μοντέλο θα ήθελε να έχει στο βιογραφικό του. Κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα πρόσωπα του χώρου και η μια σημαντική δουλειά διαδεχόταν την άλλη.

Εξώφυλλα σε διεθνή περιοδικά, φωτογραφήσεις από διακεκριμένους φωτογράφους σε Ελλάδα και εξωτερικό (Bruce Weber, Milan Vukmirovic, Δημήτρης Σκουλός κ.α.) και συνεργασίες με γνωστούς οίκους και brands είναι μόνο κάποιες από τις επιτυχίες του. Δουλειές με την Puma, τη Stone Island, το Asos είναι μόνο κάποια από αυτά που θα δεις στο βιογραφικό του.

Ο Χρήστος Κατσαβοχρήστος φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων για τα EsquireGQ, Client, Fashion for men, ενώ μεγάλη στιγμή στην πορεία του ήταν η εμφάνισή του στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, όπου περπάτησε για τον οίκο Philipp Plein.

Τελευταία του δουλειά είναι η καμπάνια για τη νέα σειρά εσωρούχων του οίκου Dsquared2, της οποίας η φωτογράφηση έγινε στη Μύκονο. Με αφορμή τη νέα του αυτή επιτυχία, του ζήτησα να μας μιλήσει για τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μόντελινγκ, τις δουλειές που έχει κάνει, αλλά και τα όνειρα που έχει για το μέλλον. Προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος με άφησε να καταλάβω πως επιλέγει με προσοχή τις δουλειές που του προτείνονται και πως δεν κυνηγάει τη διασημότητα. Απόδειξη είναι το «όχι» που απάντησε σε τηλεοπτική πρόταση που του έγινε, αλλά και η απόφασή του να μείνει μακριά από τα ριάλιτι.

Θα σε γυρίσω κάποια χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην εφηβική σου ηλικία, την οποία πέρασες στον τόπο καταγωγής σου, το Αγρίνιο. Τι όνειρα έκανες τότε ως έφηβος; Υπήρχε στις σκέψεις σου η καριέρα στο μόντελινγκ;

Ως έφηβος έκανα διάφορα όνειρα τα οποία άλλαζαν συνεχώς! Έτσι νομίζω πως είναι η εφηβεία άλλωστε! Σε εκείνη την ηλικία δεν μου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό το μόντελινγκ! Η σκέψη αυτή ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα, αλλά  δεν μπορώ να πω όμως  πως ονειρεύτηκα μεγάλη καριέρα στον χώρο ή την καριέρα που έχω καταφέρει!

Τελειώνοντας το σχολείο μετακόμισες στην Αθήνα. Κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στη ζωή σου και ξεκινώντας να «χτίζεις» το μέλλον σου, ποιοι ήταν οι στόχοι που έθεσες εκείνο το διάστημα; 

Μετακόμισα στην Αθήνα κάποια χρόνια μετά από την αποφοίτηση του σχολείου, αφού πρώτα ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία. Μετά έμεινα στο Αγρίνιο και έκανα κάποιες δουλειές που δεν είχαν καμία σχέση με το μόντελινγκ φυσικά!

Ποιες άλλες δουλειές είχες κάνει πριν φύγεις από το Αγρίνιο και ποιος ήταν ο λόγος που μετακόμισες στην Αθήνα;

Εκεί ασχολήθηκα και πειραματίστηκα με πάρα πολλά πράγματα όπως, οικοδομικές εργασίες, με κατασκευές αλουμινίου, διανομή (delivery), σερβιτόρος και άλλα πολλά ακόμα! Έφυγα από το Αγρίνιο γιατί ήθελα να δοκιμάσω ακόμα περισσότερα πράγματα, ήθελα να κυνηγήσω ευκαιρίες! Τότε αποφάσισα να σπουδάσω personal training δουλεύοντας παράλληλα ως μπάρμαν σε γνωστό κλαμπ του Κολωνακίου!

Βρίσκεσαι εδώ και κάποια χρόνια στην Αθήνα. Κάνοντας έναν απολογισμό, πέτυχες αυτά που ήθελες ερχόμενος στην πρωτεύουσα ή περισσότερα από όσα είχες φανταστεί;

Σε κάποιους τομείς πέτυχα πολλά περισσότερα από αυτά που είχα φανταστεί! Σε κάποιους άλλους πάλι όχι, ή όχι ακόμα τουλάχιστον!

Κλείνοντας τις πρώτες σου δουλειές ήρθες αντιμέτωπος με φοβίες και προβληματισμούς για το τι θα συναντήσεις σε αυτό τον χώρο; Είχες ανθρώπους δίπλα σου που σε προστάτευαν και σε συμβούλευαν;

Γενικότερα δεν μου αρέσει να ζω με φοβίες, καθώς μπορεί να σου ανακόψουν την εξέλιξη σου ή να σε κάνουν να ευχαριστιέσαι λιγότερα πράγματα σε αυτήν τη μια και μοναδική ζωή που έχουμε. Είχα πάντα δίπλα μου το πρακτορείο μου VN Models και τη manager μου Βάσω Μπανια και από εκεί και πέρα απλά έδινα χρόνο στο να εξελιχθούν τα πράγματα.

Υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που να σκέφτηκες να κάνεις πίσω και να ασχοληθείς με κάτι άλλο; Αντιμετώπισες δυσκολίες και σκληρά σχόλια που συχνά αναφέρεται ότι υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο;

Στον χώρο αυτό υπάρχουν πολλές δυσκολίες που όταν τις βίωνα μου περνούσε από το μυαλό να σταματήσω και να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Παρόλα αυτά όταν τις ξεπερνούσα ένιωθα περήφανος για τον εαυτό μου και συνέχιζα! Σκληρά σχόλια δεν δέχτηκα για να είμαι ειλικρινής.

Ποια είναι η δυσκολία που αντιμετώπισες και θυμάσαι έως σήμερα;

Μια που μου έρχεται στο μυαλό αφορά στην περίοδο που ήμουν στην Νέα Υόρκη. Πέρα από τις δυσκολίες του ανταγωνισμού ή της προσαρμογής μου στο ψυχρό κλίμα της Νέας Υόρκης, δύσκολη ήταν και η συγκατοίκηση με αλλά επτά μοντέλα σ’ ένα μικρό διαμέρισμα για μοντέλα. Ήταν μοντέλα από όλο τον κόσμο και συνεχώς άλλαζα συγκάτοικους. Ήταν όλοι αρκετά μικρότεροι μου, με διαφορετικά ενδιαφέροντα και είχαμε πολλές διαφωνίες κυρίως περί καθαριότητας και σεβασμού!

Είσαι ανάμεσα στα  μοντέλα από την Ελλάδα που κατάφεραν να «ανοίξουν» τα φτερά τους στο εξωτερικό. Έχεις στο βιογραφικό σου συνεργασίες που κάθε μοντέλο θα ζήλευε. Εσύ ποια δουλειά ξεχώρισες και ποια θεωρείς ότι απογείωσε την πορεία σου στον χώρο;

Κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία! Επίσης, κάθε νέα δουλειά σε κάνει πιο ικανό, πιο έμπειρο και πιο αναγνωρίσιμο ώστε να πάρεις και την επόμενη! Σίγουρα απογείωσαν την πορεία μου οι πρώτες μεγάλες δουλειές που έκανα στο εξωτερικό που ήταν το catwalk για τον Philipp Plein στην εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο και η παγκόσμια καμπάνια για τη Stone Island.

Φωτογραφήθηκες για εξώφυλλα σε διεθνή περιοδικά, συνεργάστηκες με σπουδαίους φωτογράφους και άλλα πολλά. Όλες αυτές οι σημαντικές συνεργασίες έτυχαν αναγνώρισης στην Ελλάδα; Σου «άνοιξαν» περισσότερες πόρτες εδώ;

Ναι, πιστεύω  πως σίγουρα βοήθησε και στην αναγνωρισιμότητα και στο να «ανοίξουν» κάποιες πόρτες!

Η πιο πρόσφατη σου δουλειά είναι η καμπάνια εσωρούχων του οίκου DSQUARED2 και μάλιστα η φωτογράφηση έγινε στη Μύκονο. Πώς ήταν η εμπειρία και πώς επιλέχτηκες γι΄αυτή τη δουλειά;

Δεν γνωρίζω πώς ακριβώς επιλέχθηκα, αλλά είμαι ευγνώμων που με επέλεξαν για αυτή την δουλειά. Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία, υπήρχε αρκετή διασκέδαση στο σετ της φωτογράφησης, καθώς ο Dan Caten που ήταν παρών ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος! Ήταν πολύ σημαντικό που η φωτογράφηση έγινε στη Μύκονο γιατί είναι ένα νησί που το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και γιατί λόγω της πανδημίας θα ήταν αρκετά δύσκολο να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Όπως και έγινε πριν από λίγες μέρες  που δεν κατάφερα να ταξιδέψω γι’ άλλη μια φωτογράφηση της ίδιας εταιρείας.

Μια καμπάνια τέτοιου μεγέθους σου αποφέρει τόσα κέρδη έτσι ώστε για κάποιο διάστημα να μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά;

Αν θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα ναι, εννοείται, αλλά όχι για πάρα πολύ καιρό όμως! Ωστόσο ήταν μια καλή αποταμίευση γι’ αυτούς τους δύσκολους μήνες που λόγω κορονοϊού ο χώρος της μόδας έχει «παγώσει» και δεν έχουμε έσοδα!

Έζησες για αρκετό καιρό στο εξωτερικό λόγω του μόντελινγκ. Ποιες διαφορές εντόπισες στον χώρο σε σχέση με την Ελλάδα;

Πρώτα από όλα ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγαλύτερος από ότι στην Ελλάδα! Οι παραγωγές στο εξωτερικό είναι μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες, οι συνθήκες είναι καλύτερες και επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις  υπάρχει τήρηση του ωραρίου κάτι που στην Ελλάδα δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Εννοείται πως και η αμοιβή μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ!

Μεταξύ άλλων έχεις ποζάρει αρκετές φορές χωρίς ρούχα, καλύπτοντας φυσικά τα επίμαχα σημεία, για τις ανάγκες κάποιας φωτογράφησης. Εάν σου δινόταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να φωτογραφηθείς εντελώς γυμνός για κάποιο περιοδικό και στα πλαίσια πάντα μιας καλλιτεχνικής φωτογράφησης, θα το έκανες;

Έχω φωτογραφηθεί εντελώς γυμνός για τις ανάγκες ενός περιοδικού στο παρελθόν. Ναι, ίσως να το έκανα ξανά.

Κατά διαστήματα πολλά μοντέλα καταγγέλλουν δημόσια πως δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση είτε από φωτογράφους, είτε από σχεδιαστές. Έτυχε ποτέ κάποιος να ξεπεράσει τα όρια και να σε φέρει σε δύσκολη θέση;

Δεν έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση σε αυτό τον χώρο. Φλερτ ή αρκετά κομπλιμέντα έχω δεχτεί ναι, αλλά δεν μπορώ να πω πως ξεπέρασε κάποιος τα όρια! Τα όρια του καθενός είναι διαφορετικά, ίσως κάποιος μια φιλοφρόνηση μπορεί και να την εκλάβει ως σεξουαλική παρενόχληση. Σημασία έχει το πώς θα το διαχειριστείς!

Είσαι ιδιαίτερα δραστήριος στο Instagram και μάλιστα μετράς πάνω από 25 χιλιάδες followers. Δέχεσαι φλερτ μέσω μηνυμάτων;  Εσύ θα μπεις στη διαδικασία να φλερτάρεις μέσω των social media;

Δέχομαι αρκετά μηνύματα όπως και στέλνω αρκετά! Μου αρέσει το φλερτ, ο έρωτας και το σεξ. Τα social media πλέον είναι ένα μέσο επικοινωνίας και φλερτάρω αρκετά μέσω αυτών,  χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν φλερτάρω και in real life!

Θέλω να μου πεις το πιο… ακατάλληλο μήνυμα που έλαβες και το πιο γλυκό!

Τα πιο ακατάλληλα μηνύματα είναι αρκετά χυδαία για να τα πω δημοσίως, έχω λάβει και γυμνές φωτογραφίες. Τώρα για το πιο γλυκό δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γιατί δέχομαι πάρα πολλά γλυκά μηνύματα, μηνύματα θαυμασμού και αγάπης! Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τους την αγάπη και τη στήριξη.

Χωρίς καμία αμφιβολία είσαι ένα μοντέλο που δικαιούται να μιλάει για καριέρα και μάλιστα διεθνή. Υπήρξαν ποτέ σκέψεις να δηλώσεις συμμετοχή στο Greece’s Next Top Model για να αποκτήσεις ενδεχομένως περισσότερες εμπειρίες, followers και αναγνωρισιμότητα;

Δεν σκέφτηκα ποτέ να δηλώσω συμμετοχή στο GNTM! Κάνω ήδη μεγαλύτερη καριέρα από αυτήν που προσδοκούσα! Σαν εμπειρία θα ήταν ωραία και ίσως να το έκανα αν ήμουν στο ξεκίνημα της πορείας μου.  Αυτός νομίζω πως είναι και ο σκοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού, να αναδείξουν τα επόμενα top models! Γενικά δεν τρελαίνομαι με την αναγνωρισιμότητα και ειδικά μέσω ενός ριάλιτι. Αν είναι να έρθει η αναγνωρισιμότητα επειδή κάτι έχω κάνει καλά, τότε είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν θα την κυνηγήσω κιόλας!

Έχει ειπωθεί πως η παραγωγή του ριάλιτι πλησίασε κάποια μοντέλα και τους πρότεινε να λάβουν μέρος. Δέχτηκες μια αντίστοιχη πρόταση;

Δεν είχα ποτέ κάποια τέτοια πρόταση από την παραγωγή. Έκανα την παρουσία μου στο GNTM, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα δείτε σύντομα τι και πώς!

Έχεις δουλέψει με τον Δημήτρη Σκουλό, ο οποίος είναι κριτής στο GNTM. Σου πρότεινε να λάβεις μέρος στο παιχνίδι; Ζήτησες τη γνώμη του;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ πολλές φορές με τον Δημήτρη Σκουλο, αλλά όχι δεν μου πρότεινε να λάβω μέρος ως διαγωνιζόμενος στο συγκεκριμένο ριάλιτι. Όπως είπα ο σκοπός του παιχνιδιού νομίζω πως είναι να αναδείξουν νέα μοντέλα και για αυτό ίσως να μην μου το πρότεινε.

Γνωρίζεις κάποια από τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο GNTM; Πιστεύεις ότι ευνοούνται σε θέματα δουλειών μετά τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο ριάλιτι;

Δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιο από τα παιδιά που μπήκαν στο σπίτι, γνωρίζω μερικούς που πέρασαν από τις οντισιόν. Μπορεί να ευνοηθούν, μπορεί και όχι! Όλα κρίνονται από τις δυνατότητες που δείχνουν να έχουν μέσω του ριάλιτι, και το πώς θα το διαχειριστούν όταν βγουν από τον διαγωνισμό!

Έχεις μεγάλη εμπειρία και θα μπορούσες να συμβουλέψεις ένα μικρότερο σε ηλικία άτομο που κάνει τα πρώτα του βήματα. Εάν σου πρότειναν να είσαι ο coach στο ριάλιτι, θα δεχόσουν;

Σε όλες τις επιλογές της ζωής κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Οπότε αν είχα ποτέ μια τέτοια πρόταση θα έπρεπε να ζυγίσω τι θα κερδίσω και τι θα χάσω και θα αποφάσιζα ανάλογα!

Γενικότερα σε ενδιαφέρει ο χώρος της τηλεόρασης; Έχεις δέχτει προτάσεις για εκπομπές;

Έχω δεχτεί πρόταση για εκπομπή, αλλά ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν θα έλεγα όχι, αλλά δεν καίγομαι κιόλας! Αν είναι κάτι το οποίο θα είχε να κάνει με κάτι που γνωρίζω και ένιωθα ότι είμαι στα νερά μου, ίσως και να το δοκίμαζα.

Για ποια εκπομπή σου έγινε πρόταση; Σε ήθελαν για το πάνελ κάποιας εκπομπής ή για κάποιο άλλο ρόλο;

Ήταν για ψυχαγωγική εκπομπή που προβαλλόταν στη μεσημεριανή ζώνη και μου πρότειναν να είμαι μέλος του πάνελ. Αυτό μόνο μπορώ να πω!

Αν σου γινόταν πρόταση για να λάβεις μέρος στο Survivor, ή να είσαι ο επόμενος Bachelor, ποια θα αποδεχόσουν, ποια θα απέρριπτες και γιατί;

Θα τα επέρριπτα και τα δύο! Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ριάλιτι! Το Survivor έχει ενδιαφέρον και ίσως να πήγαινα για την εμπειρία, αλλά σε κάποια άλλη φάση της ζωής μου. Στο The Bachelor με τίποτα!

Όταν σταματήσεις να εργάζεσαι ως μοντέλο με τι θα ήθελες να ασχοληθείς; Ποια είναι η δεύτερη σου μεγάλη αγάπη;

Δεν ξέρω αν θα σταματήσω ποτέ! Δεν έχω σκεφτεί τον εαυτό μου να σταματάει το modelling. Αλλά ακόμα και να το συνεχίσω θα κάνω παράλληλα πράγματα όπως ήδη κάνω και όλα αυτά τα χρόνια. Δουλεύω σε café/bar-restaurants & clubs και μάλλον θα συνεχίσω σε αυτό τον χώρο μιας και μου αρέσει πολύ η επικοινωνία που έχω με τον κόσμο!

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Τα όνειρά μου είναι μεγάλα! I dream big η αλήθεια είναι! Μου αρέσουν πάρα πολύ οι επιχειρήσεις και αυτό είναι το όνειρο μου. Να δημιουργήσω επιχειρήσεις! Και όχι μια ή δυο αλλά πολλές! Όσο σε προσωπικό επίπεδο, όνειρο μου είναι να κάνω οικογένεια. Μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια που θα μπορώ να της παρέχω τα καλύτερα!

Πηγή: faysbook.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button