Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Νοτοπούλου στο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»: «Η Αιτωλοακαρνανία προσφέρεται για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού»

«Ο τουρισμός απαιτεί αισιοδοξία, η συγκυρία όμως είναι εξαιρετικά απαιτητική και η νέα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, απαιτεί εγρήγορση, συγκροτημένο σχεδιασμό και διαρκή προσοχή».

Τα παραπάνω ανέφερε η Κατερίνα Νοτοπούλου στο συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν» που διεξήχθη χθες στο Αγρίνιο, στον πολυχώρο Emileon στο Αγρίνιο.


Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Τουρισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για την επόμενη μέρα στον τουρισμό και για την ανάγκη επανασχεδιασμού της στρατηγικής ώστε να καταστεί βιώσιμος.

Αναφέρθηκε στις εξαιρετικές προοπτικές που μπορεί να έχει ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας με προϋπόθεση να γίνουν έργα υποδομών που υπηρετούν τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση.

Δείτε την ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου πατώντας το play:

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε την ευκαιρία να αποκτήσει σφαιρική εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή καθώς συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και του Επιμελητήριου και με κομματικά στελέχη. Στις συναντήσεις της επισήμανε την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Η τοπική κοινωνία χρειάζεται πρώτα από όλα να πιστέψει στη δύναμη του τόπου, και μαζί να απελευθερώσουμε την παγιδευμένη αξία των προορισμών και μάλιστα σε διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον με εντεινόμενο ανταγωνισμό», σημείωσε η βουλευτής .

Ανέφερε η κυρία Νοτοπούλου: «Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας τόπος που ξεχωρίζει για την φυσική του ομορφιά, τις λίμνες και τα ποτάμια του, τα δάση, σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και ιστορικά μνημεία αλλά και την πλούσια παραγωγή. Είναι ένας νομός που προσφέρεται για την ανάπτυξη των εναλλακτικών -θεματικών μορφών τουρισμού, θρησκευτικού, ορειβατικού, ποδηλατικού, αγροτουρισμού, αθλητισμού, θερμαλισμού. Ένας νομός που έχοντας την πρωτογενή παραγωγή μπορεί να αποτελέσει πρότυπο στη διασύνδεσή της με τη μεταποίηση και τον τουρισμό φτιάχνοντας το ζητούμενο: Αλυσίδες Αξίας. Αυτό ακριβώς το όραμα πρέπει να υπηρετήσει και η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών».

Επισήμανε εξάλλου πως «χρειαζόμαστε οδικές προσβάσεις, αεροπορική συνδεσιμότητα, σιδηροδρομικές συναρθρώσεις, λιμενικές μεταφορές, ενεργειακή επάρκεια με προσιτό κόστος ορθολογική διαχείριση υδάτων και συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων».

Η παρουσία της Τομέαρχου Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο χαρακτηρίστηκε σημαντική όπως και η παρέμβαση της στο συνέδριο ενώ η ίδια είχε την ευκαιρία να βρεθεί και στην Τριχωνίδα.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button