Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Ρίου: “Καθαρό” από ασθενείς με κορωνοϊό- Πότε έλαβε εξιτήριο ο τελευταίος

Κανένας ασθενής με covid – 19 δε νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο

“Παναγία η Βοήθεια”, μετά από διάστημα 87 ημερών, όποτε στο νοσηλευτικό ίδρυμα μεταφέρθηκε το πρώτο κρούσμα από την Αμαλιάδα, που μετά από λίγες ημέρες κατέληξε. Άνηκε στην ομάδα των προσκηνυτών που είχαν επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.

Την Τετάρτη από το Νοσοκομείο Αναφοράς για το κορωνοϊό, έλαβε εξιτήριο η τελευταία ασθενής. Επρόκειτο για γυναίκα από το Κρανίδι και η έξοδος της σηματοδότησε τη λήξη του συναγερμού για την περιοχή.

Τα πρώιμα αποτελέσματα από μελέτες αντισωμάτων, τα οποία παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Τρίτης ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρουν ότι στην πατρίδα μας -βάσει μαθηματικών εκτιμήσεων- είχαμε ένα πραγματικό αριθμό κρουσμάτων πολύ χαμηλότερο του 1%.

Όταν αυτές οι ορολογικές μελέτες -που γίνονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού (αγρότες, φοιτητές κ.α.)- ολοκληρωθούν, θα έχουμε τα τελικά πραγματικά νούμερα των νοσούντων, αναφέρει ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, στο iatropedia.gr:

“Αυτό θα το μάθουμε όταν έχουμε δεδομένα από τα αντισώματα. Αυτό το 1% προκύπτει από κάποια πρόωρα δεδομένα που υπάρχουν από ορισμένες μελέτες. Κι εμείς κάνουμε παρόμοια μελέτη στην Πάτρα -αλλά δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει-, που καταγράφει την παρουσία αντισωμάτων έναντι του ιού στην κοινότητα. Από εκεί θα καταλάβουμε πόσοι νοσούν. Αυτό το νούμερο, όμως, είναι σίγουρα πάρα πολύ χαμηλό”.

Πηγή: tempo24news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button