ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Καταγγέλλει μη αξιοκρατικές τοποθετήσεις προϊσταμένων ο Σύλλογος Εργαζομένων

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου καταγγέλλει τις αποφάσεις του Διοικητή και του Αν. Διοικητή για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων τόσο στην Υποδιεύθυνση όσο και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι οποίες, όπως τονίζεται έγιναν «με μη αξιοκρατικά κριτήρια» και «ρουσφετολογικά».

Μάλιστα, ζητούν να ανακληθούν άμεσα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατόπιν όχλησης προς τον Διοικητή του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τον Αν. Διοικητή της Ν.Μ. Μεσολογγίου από 13/02/2020 με επιστολή μας, για τις μη αξιοκρατικές αναθέσεις Προϊσταμένων στην Υποδιεύθυνση και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δεν έχουμε λάβει απάντηση έως και σήμερα.

Συμμεριζόμενοι την κατάσταση με την πανδημία όλους αυτούς τους δύσκολους μήνες, δόθηκε «περίοδος χάρητος και σκέψης» στη Διοίκηση. Πλέον επειδή τα όρια έχουν εξαντληθεί, απαίτηση όλων είναι να αποκατασταθεί η αδικία στις τοποθετήσεις προϊσταμένων τόσο στην Υποδιεύθυνση όσο και σε Τμήμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου δεν εξέλαβαν υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων όπως ορίζουν οι νόμοι (Μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες, κλπ σύμφωνα με το Ν.3528/2007, Ν.4369/16 και πλέον με το άρθρο 45 του Ν.4674/2020) και αντί αυτού με μη αξιοκρατικά κριτήρια έγιναν ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.

Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες αποφάσεις του Διοικητή και του Αν. Διοικητή και απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι όποιες κρίσεις και τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, να γίνονται με όσα ορίζει ο νομός, δηλαδή από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής. Έως τη λειτουργία των ανωτέρω οργάνων τα οποία εδώ και χρόνια δε λειτουργούν εσκεμμένα για ευνόητους λόγους και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπάλληλων και οι μη αξιοκρατικές επιλογές, στις όποιες κατ’ ανάθεση τοποθετήσεις, να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπάλληλων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button