Άποψη

Nοσοκομείο Μεσολογγίου: έναν χρόνο μετά δεν άλλαξε τίποτα…

epi-afisa-nosokomeio-mesologgiou

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου:

Ακριβώς πριν ένα χρόνο…

Από τότε είχαμε:

-Δυο φορές εκλογές με την τότε αντιπολίτευση να γίνεται κυβέρνηση και να ολοκληρώνει την μετάλλαξη της από “αριστερή” σε κυρίαρχο εκφραστή των πολιτικών που πέρισυ κατακεραύνωνε.

– Ένα δημοψήφισμα που το αποτέλεσμα του έδειξε τη θέληση αντίστασης του λαού  απέναντι στους εκβιαστές του, ντόπιους και ξένους, κάτω από συνθήκες οικονομικού  πολέμου (κλειστές τράπεζες κ.α.).Ένα δημοψήφισμα που έγινε η αιτία να πέσουν οι μάσκες.

-Ένα λαό που προσπαθεί να συνέλθει από το ξεπούλημα των προσδοκιών του ενώ βιώνει ένα τσουνάμι μέτρων  που γυρίζουν την ζωή του  αιώνες  πίσω.

Όσο αφορά το θέμα της υγείας στο νομό μας:

-Δυο υπουργούς  ,ο ένας μάλιστα από τη περιοχή μας( Γρηγοράκος, Κουρουμπλής ) να δηλώνουν ως  ανίκανους τους διοικητές των Νοσοκομείων αλλά να μην κάνουν το αυτονόητο  δηλ. να τους στείλουν σπίτια τους .

-Ένα διοικητή να έχει παραιτηθεί εδώ και  μήνες  αλλά παραμένει στη θέση του συνεχίζοντας το «σωτήριο» έργο του και ένα αναπληρωτή διοικητή που αρνείται να παραιτηθεί (προσβλέποντας προφανώς είτε σε αποζημίωση είτε σε κάποιο άλλο μετερίζι ως αντάλλαγμα).

-Να μην προκηρύσσεται καμία θέση για τα Νοσοκομεία του νομού .

Την ίδια στιγμή :

-Δεν υπάρχει καρδιολόγος σε κανένα από τα δυο Νοσοκομεία του νομού μας για αρκετές μέρες του μήνα.

-Οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού  υπολειτουργούν τη στιγμή που ανοίγουν ιδιωτικές και μάλιστα με την επιστημονική υποστήριξη , μέχρι πριν λίγο ,των κρατικών  μονάδων που κλείνουν   βάρδιες  λόγω έλλειψης προσωπικού!!!

-Τα ασθενοφόρα  και τα υπηρεσιακά πηγαινοφέρνουν ασθενείς και αίματα  Αγρίνιο-Μεσολόγγι και αντίστροφα   .

-Γίνονται προτάσεις από τον  Διοικητή του Νοσ. Μεσολογγίου για μεταφορά τμημάτων  στο Αγρίνιο, ενώ την ίδια στιγμή προσωπικό που μετακινείται στο Νοσοκομείο για να βοηθήσει είτε του αλλάζει αντικείμενο( όπως την μαία από το ΠΕΔΥ) είτε δεν το χρησιμοποιεί( όπως την ακτινολόγο ιατρό ).

ΚΑΙ,ΚΑΙ, ΚΑΙ………….. δυστυχώς δεν έχει τέλος……….

Ακριβώς πριν ένα χρόνο λέγαμε ως πολίτες και εργαζόμενοι στην Υγεία ότι  το μέλλον των δόμων υγείας είναι στο χέρι της κοινωνίας και όχι των παραγοντίσκων κάθε χρώματος. Κάποιοι λοιδορούσαν τις ενέργειες διαμαρτυρίας που γίνονταν( ειδικά το διαδίκτυο τότε και τους μετέπειτα μήνες(ειδικά μετά τις εκλογές)  είχε κάτω από κάθε δράση κριτικές ανθρώπων  που στην «βολή τους  γίνονταν κριτές των πάντων.

Αυτό που θα ήθελα να πω σε όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο είναι δυο γεγονότα που απέχουν ένα χρόνο αλλά βγαίνουν από την ίδια μήτρα . Την ανακοίνωση του Συλλόγου περισυ στις  3/9/14 ( θα την αναρτήσω στο τέλος του κειμένου) καθώς και ένα από τα πολλά περιστατικά που διαδραματίζονται στα νοσοκομεία μας αυτό τον καιρό :

Πολίτης ήρθε στα Επείγοντα  πριν λίγες μέρες με περικάρδιο άλγος και εκεί έπαθε ανακοπή. Την μέρα αυτή δεν εφημέρευε καρδιολόγος (…..ούτε στο Αγρίνιο όπως συμβαίνει πολλές μέρες του μήνα).Κατόπιν προσπαθειών όλων των ιατρών και του προσωπικοί με τη συνδρομή ιδιώτη καρδιολόγου (που μέχρι πρόσφατα όταν στο Νοσοκομείο και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση     από τους «αρμοδίους»)  έγινε  ανάταξη και ,με συνοδεία και του ιδιώτη (μέχρι πρότινος συναδέλφου στο ΕΣΥ) καρδιολόγου ,διακομίστηκε στο Π.Ν. του Ρίο.

Ο μονάς τροπές να αλλάξει η κατάσταση είναι να βγούμε από το ληθαργώ και την  αδράνεια και να διεκδικήσουμε αυτό που μας άξιζε. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο ( ας τον ανακαλύψουμε όλοι μαζί) αλλά είναι μονόδρομος. Αλλιώς σε ένα χρόνο θα ξαναγράφω εγώ ή εσείς ένα ίδιο κείμενο αλλά από πολύ πιο δυσχερή θέση.      

Δημήτρης Τουμαράς  

Νοσηλευτής  Τ.Ε.

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Υ.Γ.

Ακολουθεί  η  περσινή ανακοίνωση του Συλλόγου και στο χέρι μας είναι να μην το ξαναζήσουμε :

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

   ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

   ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ        Μεσολόγγι     03  /09  /14  

   nosomeso@gmail.com

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014

– Κ.Υ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 

Στην απογευματινή βάρδια φτάνει στο Κ.Υ.  ένα αυτοκίνητο μεταφέροντας μια νεαρή κοπέλα 18 ετών με σοβαρό τραύμα από τροχαίο για πρώτες βοήθειες. Στο Κ.Υ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΑΤΡΟΣ  παρά μόνο νοσηλεύτρια ,η οποία σοκαρισμένη προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε μέχρι να έρθει ασθενοφόρο και να μεταφερθεί η κοπέλα στο Νοσοκομείο .

–  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Κατά την απογευματινή βάρδια προσέρχεται ασθενής 39 ετών με πόνο στο στήθος  ο οποίος παθαίνει ανακοπή στα Επείγοντα.  Με τη συνδρομή του παθολόγου ,του αναισθησιολόγου(που ευτυχώς εκείνη τη μέρα εφημέρευε!!) και τις τηλεφωνικές !!!!οδηγίες του καρδιολόγου  (ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ) ο ασθενής διασωληνώθηκε  , ανταποκρίθηκε στην απινίδωση  και διακομίστηκε  στην Πάτρα . 

Αυτή η μέρα ΔΥΣΤΗΧΩΣ δεν θα είναι  η εξαίρεση από εδώ και πέρα  αλλά ο ΚΑΝΟΝΑΣ  όσο οι ανάγκες υγείας αντιμετωπίζονται  όπως σήμερα από τους κυβερνώντες και τους «αρμοδίους» παράγοντες.

Εμείς που το ζούμε στο πετσί μας μέχρι πότε θα 

  ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ;;;;;

Και για να κατανοηθεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος:

ΝΟΣ. ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΕΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2014:

 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ    :    10     ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ 

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ    :    11                         »

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ         :    11                           »        

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ :    18                           »              

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ                 :    10                          »    

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ            :     14                         »

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

TO ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 

  ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

ΚΑΙ … ΑΛΛΟΘΙ ΠΙΑ                                      

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button