Γεγονότα

Νοσοκομείο Αγρινίου: Συνάντηση Διοικητή –Νοσηλευτών

koi-security-nosokomeio1

Θέματα και προβλήματα  που απασχολούν τη νοσηλευτική κοινότητα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μιχάλης και το  Δ.Σ του Συλλόγου Νοσηλευτών Αιτωλοακαρνανίας.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης των  δυο πλευρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΣΥ-ΝΟ:

Την Πέμπτη 13 Οκτώβρη 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συλλόγου Νοσηλευτών Αιτωλοακαρνανίας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Μιχάλη. Η συνάντηση αυτή διενεργήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και αφορούσε αιτήματα των εκπροσώπων των Νοσηλευτών σχετικά με τη νομιμότητα των νοσηλευτικών πράξεων που διενεργούνται από νοσηλευτές σε σχέση με το άρθρο 351/1989 του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τα, θεσπισμένα από την Πολιτεία, καθήκοντα των νοσηλευτών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

την διενέργεια της αιμοληψίας σε ασθενείς από το νοσηλευτικό προσωπικό

τη διενέργεια της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από νοσηλευτές

τη διατήρηση στατιστικών στοιχείων από τους εφημερεύοντες νοσηλευτές σχετικά με τις διακομιδές του ΕΚΑΒ

Από τους εκπροσώπους των νοσηλευτών εκφράστηκε η άποψη ότι οι νοσηλευτές, παρόλο που εκτελούν τις ανωτέρω ιατρικές (1ο,2ο) και διοικητικές (3ο) πράξεις, δεν υποχρεούνται προς την εκτέλεση αυτών, διότι σύμφωνα με το Νόμο, χαρακτηρίζονται ως αλλότρια καθήκοντα, που σημαίνει τη μη νομική κάλυψη των Νοσηλευτών κατά τη διενέργεια των ανωτέρω πράξεων.

Ο κ. Μιχάλης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των Νοσηλευτών, δήλωσε ότι γνωρίζει τα ανωτέρω θέματα και δεσμεύτηκε για την επίλυση τους, με γνώμονα πάντοτε την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πάσχοντα συμπολίτη μας καθώς και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης.

Επίσης, στο τέλος της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Νοσηλευτές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου ο Διοικητής του νοσοκομείου, κ. Μιχάλης, ενημέρωσε ότι σχεδιάζει την εξ ολοκλήρου αναδιάρθρωση των συγκεκριμένου τμήματος επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Διαρκής μας στόχος είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συμπολίτη μας καθώς και η αναβάθμιση του επαγγελματικού και επιστημονικού επιπέδου των Νοσηλευτών του νομού μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close