ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Σχέδια για ανάπτυξη νέων κλινών Covid

Η οριακή κατάσταση στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Ιωάννινα έχει προκαλέσει “ντόμινο” εξελίξεων σε σχέση με την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, κάτι που επηρεάζει ήδη και τα δυο νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας.

Παρά την ανάπτυξη επιπλέον κλινών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων (σε περίπου 100, με επιπλέον κλίνες στην παιδιατρική και την ΜΕΘ-σύνολο έξι μονάδες Covid) αλλά και στα νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας, Χατζηκώστα και Φιλιατών η κατάσταση μέρα με τη μέρα δυσκολεύει.

Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε, τέτοια περιστατικά έχουν ήδη μεταφερθεί και στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσοκομείο του Αγρινίου, από τις 14 κλίνες Covid, είναι κατειλημμένες ήδη οι 13. Οπότε εύλογα , στο τραπέζι μπαίνουν σχέδια ανάπτυξης επιπλέον κλινών, μιας και θεωρείται πως μοιραία, με την έλευση του χειμώνα, τα κρούσματα θα αυξηθούν και σε τοπικό επίπεδο και θα χρειαστούν επιπλέον κρεβάτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, γίνονται ήδη συζητήσεις ώστε η παιδική “κλινική Covid” και οι κλίνες της να μετατραπούν σε κλίνες για ενήλικες ασθενείς ή να υπάρξουν άλλες αλλαγές, που προς το παρόν πάντως παραμένουν “ασκήσεις επί χάρτου”.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και “αλχημείες” επιστρατεύονται, στο πλαίσιο μιας δύσκολης προσπάθειας, ενώ οι προβλέψεις για τη συνέχεια είναι εξαιρετικά δυσοίωνες εξαιτίας και της έλευσης του χειμώνα αλλά και της δυσπιστίας που επικρατεί ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ισχύουν από σήμερα.

Για την κατάσταση άλλωστε, οι νοσοκομειακοί ιατροί της Αιτωλοακαρνανίας, έχουν ήδη επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής με ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα από την Ένωση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button