ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής

Για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, συνεδρίασε και έλαβε αποφάσεις η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος

Το Δ.Σ. έκλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, που εχει ως εξής:


Μετά την παρέλευση της πανδημίας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της Παθολογικής κλινικής εισηγούμαστε τα κάτωθι: Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία δύο (2) ομάδων Θεραπόντων ιατρών εντός της Παθολογικής Κλινικής. Με βάση την δύναμη του τμήματος αυτό συνιστά δύο (2) ομάδες των τεσσάρων (4) ιατρών.
Η Παθολογική κλινική Θα αναπτυχθεί σε τρεις πτέρυγες.
Τις δύο (2) πτέρυγες της Παθολογικής κλινικής και την πτέρυγα ΏΡΑ. Οι δύο (2) ομάδες Θα εφημερεύουν εκ περιτροπής η μία Δευτέρα – Τετάρτη το πρώτο (1°) και τρίτο (30) Π-Σ-Κ του μήνα και η άλλη Τρίτη – Πέμπτη το δεύτερο (2°) και τέταρτο (4°) Π-Σ-Κ του μήνα.

Η κάλυψη για τους μήνες που έχουν πέντε (5) Π-Σ-Κ Θα καθορίζεται και θα κατανέμεται στην αρχή κάθε έτους. Κατά τις ημέρες ενεργούς εφημερίας της κάθε ομάδας θα είναι παρόντες τουλάχιστον τρεις (3) ιατροί και η κάλυψη του ΤΕΠ κατά το πρωινό ωράριο Θα καθορίζεται από τον υπεύθυνο της ομάδας.

Κατά την ημέρα που δεν θα εφημερεύει η κάθε ομάδα θα είναι παρόντες δύο (2) ιατροί για τη διεκπεραίωση των περιστατικών που έχουν εισαχθεί στην εφημερία και στις 14:00 Θα παραδίδουν στους ιατρούς της άλλης ομάδας αναλυτικό πλάνο της κλινικής τους. Όσον αφορά τις Παθολογικές υποειδικότητες είναι απαραίτητη η αυτόνομη διαχείριση περιστατικών εντός του πλαισίου της Παθολογικής κλινικής από τις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Νευρολογίας, Νεφρολογίας.

Για τη νοσηλεία περιστατικών που θα είναι υπό την ευθύνη των ανωτέρω ειδικοτήτων θα παραχωρηθούν κρεβάτια στην ΏΡΑ πτέρυγα ως εξής:
– 8 κρεβάτια στους Πνευμονολόγους
– 6 κρεβάτια στους Νευρολόγους
– 4 κρεβάτια στους Νεφρολόγους

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων θα είναι επίσημα οι Θεράποντες των ανωτέρω ασθενών. Θα υποχρεούνται σε καθημερινή επίσκεψη. Θα διεκπεραιώνουν το διαγνωστικό πλάνο, θα καθορίζουν και Θα διεκπεραιώνουν το Θεραπευτικό πλάνο αυτόνομα χωρίς την παρέμβαση των ιατρών της Παθολογικής κλινικής. Θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των νοσηλευομένων υπό την ευθύνη τους ασθενών τις μέρες που βρίσκονται σε ενεργό εφημερία ενώ τις υπόλοιπες ημέρες και ώρα 14:00 Θα παραδίδουν αναλυτικό πλάνο στην εφημερεύουσα Παθολογική ομάδα. 0 καθορισμός των κριτηρίων για την εισαγωγή ασθενών υπό την ευθύνη των ανωτέρω ειδικοτήτων θα καθορισθεί με αυστηρά πρωτόκολλα από την Ιατρική Υπηρεσία μετά από εισήγηση των Διευθυντών και του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Το Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος γνωμοδότησε οτι οι προτάσεις του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας είναι προς την σωστή κατεύθυνση και συμφωνεί με την πλειονότητα αυτών.

Θα πρέπει όμως , όπως σημειώνεται σχετικά, να εξεταστεί εάν η προτεινόμενη συνεχής εφημέρευση των ιατρών μιας εκ των δύο ομάδων τέσσερις (4) ημέρες. δηλαδή Π-Π-Σ-Κ ή Π-Σ-Κ-Δ είναι λειτουργική και πραγματοποιήσιμη.

Αποφασίστηκε ακόμη, να συζητηθεί εναλλακτικός τρόπος εφημέρευσης όπως το κάθε Π-Σ-Κ να μοιράζεται και στις δύο ομάδες.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button