ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ακόμη χωρίς αναλυτή για τον μοριακό έλεγχο των τεστ κορωνοϊού

Από σήμερα Δεύτερα 24 Αυγούστου ξεκίνησε η λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Για την “προαγωγή” αυτή του νοσοκομείου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών εξέφρασε τις ανησυχίες της για το πως θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊο, την στιγμή που “με δυσκολία ανταποκρινόταν στο ρόλο του ως Νοσοκομείο διαλογής” όπως σημείωσαν.

Παρ’ όλα αυτά το νοσοκομείο αυτή την στιγμή δεν έχει αναλυτή για τον μοριακό έλεγχο των test με αποτέλεσμα τα δείγματα να στέλνονται στην Πάτρα. Από το νοσοκομείο έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες και για την προμήθεια αντιδραστηρίων προκειμένου να εξοικονομείται χρόνος στην ανίχνευση των κρουσμάτων και να ξεκαθαρίζουν τα ύποπτα κρούσματα, ώστε να ,μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού.

Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει ο εργαζόμενος στο Νοσοκομείο και δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Μερμίγκης.

«Από σήμερα το νοσοκομείο Αγρινίου είναι νοσοκομείο αναφοράς για νοσηλεία των ασθενών τύπου COVID 19. Υπάρχει όμως μια “λεπτομέρεια” που μάλλον την ξέχασαν οι ιθύνοντες, δεν διαθέτει αναλυτή για τον μοριακό έλεγχο των test. Έτσι τα test φεύγουν από το Αγρίνιο προς Πάτρα και στην καλύτερη των περιπτώσεων παίρνουμε απάντηση μετά από ένα 24ωρο με ότι συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς αλλά και για το προσωπικό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η “λεπτομέρεια” θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τον ερχομό ενός τέτοιου αναλυτή αλλά και των αντίστοιχων αντιδραστηρίων προκειμένου άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ξεκαθαρίζουν τα ύποπτα κρούσματα, ποιοι είναι δηλ. θετικοί και ποιοι όχι, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες διασποράς του ιού προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button