ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομειακοί ιατροί Αιτωλοακαρνανίας: Απαράδεκτη κατάσταση με τις καθυστερήσεις στα τεστ – Φόβοι για διασπορά

Ανακοίνωση σε σκληρό τόνο- «Να μην αγνοεί η πολιτεία αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»

Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών που μεταδόθηκαν προ ημερών αναφορικά με εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αγρινίου που εργάστηκαν κανονικά ενώ ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, λόγω καθυστέρησης της έκδοσης αποτελεσμάτων των τεστ, έρχεται  η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας που δημοσιοποιήθηκε προ ολίγου.

«Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο διασποράς στον οποίο μας έχουν εκθέσει και έχουν εκθέσει ασθενείς και επισκέπτες» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά για τις καθυστερήσεις έκδοσης αποτελεσμάτων των τεστ στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει αναφέροντας ότι «αν γίνει ενδονοσοκομειακή διασπορά και δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μην βγει κανείς να μιλήσει και να κρυφτεί πίσω από απρόσεκτους και ανεύθυνους γιατρούς, νοσηλευτές ή διοικητικούς που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας».

Αναλυτικά:

«Σε  συνέχεια χθεσινών δημοσιευμάτων σχετικά με κρούσματα στην Ν.Μ. Αγρινίου και την ανησυχία που εύλογα  έχει δημιουργηθεί οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι  ως υγειονομικοί  κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου  να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του χώρου εργασίας μας που είναι άμεσα συνυφασμένη με την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Όλοι όσοι έχετε επισκεφτεί το νοσοκομείο θα έχετε δει πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας , τόσο που κάποιες φορές δημιουργούν αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να καταγγείλουμε μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι μόνο προβλήματα μπορούν να προκύψουν όταν η πολιτεία ή κάποιοι εκπρόσωποι της αγνοούν  και απαξιώνουν τις τοποθετήσεις  αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή .

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια τεράστια καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων των test μοριακού ελέγχου (PCR).

Επίσημα δεν ενημερωθήκαμε για τον λόγο, ανεπίσημα μάθαμε ότι οφείλεται σε έλλειψη αντιδραστηρίων. Σίγουρα πάντως δεν οφείλεται σε αμέλεια των γιατρών του εργαστηρίου του Ρίου. Αποτέλεσμα, να εκκρεμούν απαντήσεις από 14/11 που άρχισαν να δίνονται στις 20/11.

Οι  απαντήσεις εκτός των άλλων έδειξαν ότι νοσούν 5 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίο συνέχιζαν όλο αυτό τον καιρό  στα καθήκοντά τους.

Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο διασποράς στον οποίο μας έχουν εκθέσει και έχουν εκθέσει ασθενείς και επισκέπτες.

Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο στον όποιο έχει εκτεθεί η λειτουργία του νοσοκομείου με την οριακή στελέχωση του σε περίπτωση εκτεταμένης διασποράς.

Αντιλαμβάνεστε ότι το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η υπευθυνότητα των εργαζομένων που εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί  ζητάμε από το πρώτο κιόλας  κύμα, ως μέτρο προστασίας, συνεχή επαναλαμβανόμενα test για του υγειονομικούς. Κάτι που μαθαίνουμε ότι έστω και τώρα υιοθέτησε η 6η ΥΠΕ, ως έκτακτο μέτρο για την Ν.Μ.Αγρινίου

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί  ζητάμε μοριακό αναλυτή ακόμα πριν οριστεί το Νοσοκομείου Αγρινίου ως Νοσοκομείο αναφοράς.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί ζητάμε στελέχωση του Νοσοκομείου.

Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τα νούμερα ασθενών συνεχίζουν να είναι τόσο ψηλά παρά το γενικό lockdown.

Αν γίνει ενδονοσοκομειακή διασπορά και δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου  μην βγει κανείς να μιλήσει και να κρυφτεί πίσω από απρόσεκτους και ανεύθυνους  γιατρούς, νοσηλευτές ή διοικητικούς που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Η διασπορά θα έχει άλλο ονοματεπώνυμο.

 

Για ΤΟ ΔΣ της ΕΙΝΝΑΑ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

Κ.Α.Μπακόπουλος

Νευροχειρουργός»

Ένα Σχόλιο

  1. Ο Σαλμάς που κρύβεται γιατί δεν βγαίνει μπροστά να βοηθήσει;
    Μήπως είναι μέτοχος σε καμία ιδιωτική κλινική και τα κονομάει από εκεί…???
    Όσο αφορά για τον Καραγκούνη αυτό είναι τοις πάσι γνωστό.
    Ο Λίβανος σύντομα στο Φως στο Τούνελ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button