ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νοσοκομειακοί γιατροί Αιτωλ/νίας: “Ζητάμε την απαραίτητη ενίσχυση των νοσοκομείων”

"Καμπανάκι" αφού τα δυο νοσοκομεια καλούνται να σηκώσουν το βάρος άλλων περιοχών

Με ανακοίνωση της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, παρεμβαίνει στο ζήτημα της ενίσχυσης των νοσοκομείων του Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Τα δυο νοσοκομεία καλούνται πλέον να νοσηλεύσουν ασθενείς με Covid και από άλλες περιοχές της χώρας και στο Αγρίνιο, παρατηρούνται ήδη προβλήματα πληρότητας.

Οι γιατροί ζητούν την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και κυρίως σε τεχνολογικό εξοπλισμό μιας και το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι σφοδρότερο από το πρώτο.

Η -δραματικού ύφους- ανακοίνωση, έχει ως εξής:

“Με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 η πίεση του συστήματος υγείας, που αναμέναμε, είναι πλέον πραγματικότητα.
Οι ελλείψεις, που είχαμε επισημάνει τον Σεπτέμβριο, γίνονται πλέον εμφανείς όσο ποτέ .

Γνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων, μεγαλύτερη από ότι δείχνει αυτή τη στιγμή, είναι δεδομένο ότι ως γιατροί θα κάνουμε για άλλη μια φορά την υπέρβαση για να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα υγείας.
Το ίδιο όμως ζητάμε και από την πολιτεία.

Να αντιληφθεί επιτέλους, ότι δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από την απόλυτα απαραίτητη ενίσχυση του Νοσοκομείου, σε ιατρικό προσωπικό κυρίως, αλλά και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να αντέξει και να ανταποκριθεί με ασφάλεια και επιστημονική επάρκεια στο ρόλο του στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι έχει γίνει σαφές από την αρχή της πανδημίας και τεκμηριώθηκε στη συνέχεια με πάρα πολλές αξιόπιστες μελέτες, πόσο σημαντικό ρόλο έχει η επαρκής περίθαλψη στη δραστική μείωση της θνητότητας από covid-19 .

Στην επίσκεψη του χθες στο Νοσοκομείο ο Καθηγητή Παθολογίας , λοιμωξιολόγος κος Μαραγκός, μαζί με κάποιες χωροταξικές αλλαγές που πρότεινε , επιβεβαίωσε αυτές τις ελλείψεις και την ανάγκη να δοθούν άμεσα λύσεις.

Στην ίδια γραμμή βρίσκονται και οι θέσεις των συναδέλφων της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Μεσολογγίου μετά την εντολή για νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button