Νόρα Καρατσικάκη- Διαιτολόγος στο Αγρίνιο: Γαριδομακαρονάδα, αγαπημένο νηστήσιμο πιάτο

Γαριδομακαρονάδα 🦐 Ένα από τα πιο αγαπημένα νηστήσιμα φαγητά, λόγω του νόστιμου θαλασσινού.

🤔 Ποιά όμως είναι η διατροφική αξία των γαρίδων ❓
👉 Είναι πηγή υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης
👉 Είναι τροφή χαμηλών λιπαρών
👉 Περιέχουν ιδανική αναλογία Ω3/Ω6 πολυακόρεστων λιπαρών, που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, υπέρτασης και σακχαρώδη διαβήτη
👉 Περιέχουν ιώδιο, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα και στον εγκέφαλο
👉 Περιέχουν το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο, που ισχυροποιεί την αντικαρκινική άμυνα του οργανισμού και το ανοσοποιητικό σύστημα
👉 Περιέχουν την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης ουσία ασταξανθίνη, υπεύθυνη για το χρώμα της γαρίδας, η οποία είναι ευεργετική για την καρδιά και τους μύες
💯 Έχει απενοχοποηθεί πια για την εμφάνιση υπερχοληστερολαιμίας, εξαιτίας της χοληστερόλης που περιέχει. Αντιθέτως, έχει φανεί ότι η κατανάλωσή της μπορεί να αυξήσει την HDL “καλή” χοληστερόλη και να μειώσει τα τριγλυκερίδια‼️
❓ Εσείς την εντάσσετε στη διατροφή σας?


Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Γαριδομακαρονάδα διαιτολόγος Νόρα Καρατσικάκη