ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του ΕΟΠΠΥ στο Αγρίνιο: «Ανυπολόγιστη η ταλαιπωρία»

«Απαράδεκτη απόφαση για τους πολίτες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αιτωλοακαρνανίας για το ενδεχόμενο κατάργησης των γραφείων του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.

Σημειώνει αρχικά πως η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με τα περισσότερα φαρμακεία, διαγνωστικά και μικροβιολογικά κέντρα και με ιδιωτική κλινική, θα μείνει άνευ υπηρεσιών και γραφείων ΕΟΠΠΥ.


Χαρακτηρίζει παράλληλα ανυπολόγιστη ταλαιπωρία για τους χρόνια πάσχοντες με σοβαρές ασθένειες προκειμένου να προμηθεύονται τα φάρμακα για την θεραπεία τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα νεφροπαθείς ή μεταμοσχευμένους.

«Αντί να φροντίσουν να βελτιωθεί η ζωή αυτών των ανθρώπων με σύγχρονες λύσεις όπως για παράδειγμα αποστολή των φαρμάκων στο σπίτι των ασθενών με courier και άυλη συνταγογράφηση, συνεχίζουν όχι μόνο με αναχρονιστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν και τις απειροελάχιστες δομές που υπάρχουν», υπογραμμίζει η νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση:

«Δυστυχώς, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με τα περισσότερα φαρμακεία, διαγνωστικά και μικροβιολογικά κέντρα και με ιδιωτική κλινική, θα μείνει άνευ υπηρεσιών και γραφείων ΕΟΠΠΥ.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ εξυπηρετούν κατα κύριο λόγο ασθενείς χρόνιων παθήσεων ή αναπηριών που κάνουν χρήση ακριβών φαρμακών με μηδενική συμμετοχή.

Ανυπολόγιστη είναι και η ταλαιπωρία για τους χρόνια πάσχοντες με σοβαρές ασθένειες προκειμένου να προμηθεύονται τα φάρμακα για την θεραπεία τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα νεφροπαθείς ή μεταμοσχευμένους.

Την ίδια εξίσου ταλαιπωρία θα επωμιστούν και άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα και οι περισσότεροι έχουν ανάγκη στήριξης τρίτου προσώπου, ή άτομα που λαμβάνουν ισχυρές αντικαρκινικές θεραπείες.

Αντί να φροντίσουν να βελτιωθεί η ζωή αυτών των ανθρώπων με σύγχρονες λύσεις όπως για παράδειγμα αποστολή των φαρμάκων στο σπίτι των ασθενών με courier και άυλη συνταγογράφηση, συνεχίζουν όχι μόνο με αναχρονιστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά ταυτόχρονα μειώνουν και τις απειροελάχιστες δομές που υπάρχουν.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να αναθεωρήσουν για τη στάση τους και να ανακαλέσουν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση για τους πολίτες».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button