sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δίχρονη εκπαίδευση νηπίων: Παράπονα για προβλήματα σε Αγρίνιο-Δοκίμι

Προβλήματα καταγράφονται σε νηπιαγωγεία του δήμου Αγρινίου, μετά την ισχύ του μέτρου της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, γονείς έχουν επικοινωνήσει με το agriniopress.gr , εκφράζοντας τα παράπονα τους για τις εικόνες που καταγράφονται σε διάφορες περιοχές.

Για παράδειγμα στο 2ο νηπιαγωγείο, γονείς καταγγέλλουν πως με την εφαρμογή του μέτρου, δεκάδες νήπια έχουν στη διάθεση του μόλις μια λεκάνη τουαλέτας.

Η εικόνα δεν διαφέρει και στο Δοκίμι όπου επίσης συνωστίζονται δεκάδες νήπια σε μικρό και ακατάλληλο χώρο: “Τα παιδάκια είναι στριμωγμένα σε έναν διάδρομο. Το νηπιαγωγείο έχει χωρητικότητα 25 παιδιών και φέτος λόγω της υποχρεωτικής διετούς εκπαίδευσης, είναι τα διπλάσια. Το ένα παιδάκι είναι πάνω στο άλλο. Υπάρχουν θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Ο δήμος έχει δώσει υπόσχεση για αξιοποίηση διπλανού χώρου. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση”, τονίζει χαρακτηριστικά μητέρα που επικοινώνησε με το agriniopress.gr.

Ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλα νηπιαγωγεία του δήμου και το ερώτημα είναι κατά πόσον οι υπηρεσίες του δήμου ήταν προετοιμασμένες γι’αυτή τη σημαντική αλλαγή. Αυτό με δεδομένο ότι ο δήμος Αγρινίου, δεν ήταν από αυτούς που ξεκίνησαν την εφαρμογή του μέτρου, αμέσως.

“Λίγα τα προβλήματα”

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον απερχόμενο πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου και πρώην δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Αδάμη, που παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλήματος ειδικότερα στο Δοκίμι, δήλωσε όμως ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα.

“Στο Δοκίμι πρέπει να δούμε το θέμα με κάποιον χώρο που όχι μόνο πρέπει να είναι κοντά, αλλά να είναι και κατάλληλος. Οι προϋποθέσεις είναι συγκεκριμένες που πρέπει να πληροί το ακίνητο και θα πρέπει να ακολουθήσουν εργασίες από τον ιδιοκτήτη. Εξετάζουμε δυο ακίνητα, χωρίς ακόμη να έχουμε καταλήξει”, λέει συγκεκριμένα ο κ. Αδάμης, που αναφέρει ακόμη πως δεν έχει ενημέρωση για προβλήματα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.

Η συνολική εικόνα πάντως ως προς την ανταπόκριση του δήμου στα νέα δεδομένα που επέφερε η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στα νήπια, για τον κ. Αδάμη, είναι ικανοποιητική.

“Αλλού πρέπει να εστιάσουμε”

“Από την στιγμή που έκλεισαν τα σχολεία, προβήκαμε σε ενέργειες για την εξεύρεση όμορων και κατάλληλων κτιρίων με τα υπάρχοντα νηπιαγωγεία. Για παράδειγμα στο 6ο έγινε πολύ καλή δουλειά. Ατέλειες που θα χρειαστούν μικροπαρεμβάσεις μπορεί να υπάρξουν βέβαια”, συμπληρώνει ο κ. Αδάμης, που ως έμπειρος εκπαιδευτικός, εστιάζει αλλού:

Στο τεράστιο ζήτημα της ραγδαίας μείωσης του μαθητικού πληθυσμού. Αυτό, όπως επισημαίνει, απαιτεί ένα σχεδιασμό τουλάχιστον τετραετή, ώστε να αποτυπωθούν τα δεδομένα , να αξιοποιηθούν κατάλληλα κτίρια, φέρνοντας ως παράδειγμα την πιθανή αξιοποίηση κτιρίων παιδικών σταθμών ή άλλων κτιρίων ώστε τα νήπια να “ξεφύγουν” επιτέλους από το ακατάλληλο σε γενικές γραμμές περιβάλλον στο οποίο στεγάζονται σήμερα.

Ετικέτες

2 Σχόλια

  1. Μπράβο γιαυτην την σημαντική ανάρτηση που κάνατε ίσως έτσι προλάβουμε κάποιο ατύχημα η κάποια σημαντική αρρώστια στα παιδιά μας!!! Με την προϋπόθεση φυσικά ότι η υπεύθυνοι θα κάνουν άμεσες ενέργειες!!! Γιατί σίγουρα θα ζητηθούν ευθηνες από τους γονείς αν γίνει οτιδήποτε κακό λόγω τον εγκατάστασεων!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close