ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Νίκος Τσακαρδάνος-ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας: «Η δημοκρατία δε μπαίνει σε καραντίνα»

Mήνυμα του υπεύθυνου του οργανωτικού ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας για το Πολυτεχνείο

«Ξημερώνει η 47η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα σύγχρονα αιτήματα είναι για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία. Η κοινωνία βρίσκεται καθηλωμένη από το 2ο κύμα της πανδημίας και το lockdown, και η νεολαία αδυνατεί, περισσότερο από κάθε φορά, να οραματιστεί το μέλλον της. Η υγειονομική διαχείριση από την Κυβέρνηση μας εξοργίζει».

Τα ανωτέρω αναφέρονται στο μήνυμα του υπεύθυνου του οργανωτικού ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας, Νικόλαου Τσακαρδάνου για την 47η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το οποίο και συνεχίζει:


«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε το προηγούμενο διάστημα να μην προβεί σε καμία ενίσχυση του συστήματος Υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Άφησε εκτεθειμένους τους πολίτες στον πόλεμο με τον ιό, χρεώνοντας τους τις αποτυχίες της Κυβέρνησης και βαραίνοντας τους με το φορτίο της ατομικής ευθύνης. Μετά από 8 μήνες που είχε για να προετοιμαστεί και να οχυρώσει το ΕΣΥ, τα σχολεία, τα ΜΜΜ, η αποτυχία της Κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του είναι ολοφάνερη και η κοινωνία βράζει από θυμό!

Η κίνηση που πυροδότησε όμως τις πιο πολλές αντιδράσεις είναι η απαγόρευση της πορείας μνήμης και φόρου τιμής στην ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, από τον κ. Χρυσοχοΐδη και την Αστυνομία. Ως Νεολαία δεν υποστηρίξαμε ποτέ μια γιορτή μαζική χωρίς αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης, πιστεύαμε όπως παραδειγματικά διοργάνωσαν άλλες δυνάμεις τις συγκεντρώσεις τους την Πρωτομαγιά, πως θα μπορούσαμε να βρεθούμε στο δρόμο την Τρίτη 17/11.

Όμως, πάλι, η Κυβέρνηση είχε άλλη στόχευση, δημοσιεύοντας ΦΕΚ με ανακοίνωση πως όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις απαγορεύονται. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια απαγόρευση είχε υπάρξει μόνο στα χρόνια της.. Χούντας. Με την απόφαση αυτή, η Κυβέρνηση παραβιάζει Συνταγματικά κατοχυρωμένα Δικαιώματα και Πολιτικές Ελευθερίες.

Η εγχώρια ολιγαρχία και το κατεστημένο ποτέ δεν αφομοίωσε την επέτειο του Πολυτεχνείου, γιατί τους θύμιζε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για έναν άλλο κόσμο! Ο κ. Μητσοτάκης δοκιμάζει με πρόσχημα την υγειονομική κρίση να εμποδίσει κάθε πολίτη να βρεθεί την Τρίτη στην πορεία του Πολυτεχνείου, ακόμη και αν πάρει μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις, απειλώντας πως θα υπάρξουν πρόστιμα, προσαγωγές, συλλήψεις, και ..διάλυση του πλήθους με καταστολή.

Ως Νεολαία, στηρίζουμε την συμβολική πορεία για να τιμήσουμε με την παρουσία μας τους αγώνες της τότε Νεολαίας αλλά και για να υπενθυμίσουμε στο καθεστώς Μητσοτάκη πως η Δημοκρατία δε μπαίνει σε καραντίνα και μπορεί η πανδημία να μας αναγκάζει να μην βρεθούμε μαζικά στο δρόμο όμως, αμέσως μετά την υγειονομική κρίση, θα πλημμυρίσουμε τις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους και δεν θα μπορεί να μας σταματήσει κανείς.

Το Πολυτεχνείο ζει,

Για νέους αγώνες μας καλεί».

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button