Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Νίκος Παππάς στο «Δυτικά Επιχειρείν»: «Να υπάρξει συνολική αντίληψη για το τι σημαίνει ανάκαμψη» (video-φωτο)

Οι ιδιαίτερες αναφορές του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητροπολίτη Ιερόθεο και τον Νίκο Παπαθανάση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η παρουσία του πρώην υπουργού και Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Παππά στο Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν» που διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο στον πολυχώρο Emileon στο Αγρίνιο, από την AgrinioMedia και τον Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Η συμμετοχή του στις εργασίες του Συνεδρίου υπήρξε αξιοσημείωτη και ο ίδιος εμφανίστηκε γνώστης της τοπικής πραγματικότητας.


Ο πρώην υπουργός επέδειξε ενδιαφέρον για την έκθεση τοπικών προϊόντων που λειτουργούσε παράλληλα με το Συνέδριο και την οποία επισκέφθηκε, ενώ είχε συναντήσεις με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και συνομίλησε μαζί τους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Μάλιστα, έκανε γνωστή και την φιλική σχέση που έχει με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίον είναι γείτονες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και όταν συναντιόνται, ανταλλάσσουν συχνά απόψεις.
Τον αποκάλεσε «ψύχραιμο και δύσκολο πολιτικό αντίπαλο που καταθέτει επιχειρήματα και όχι φωνές»

Χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες τέτοιες εκδηλώσεις όπως το συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν», εκφράζοντας την άποψη πως θα πρέπει να αποκτήσουν και τη μορφή ενός μόνιμου θεσμού που θα τον αγκαλιάσει η πολιτεία και θα παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση , θύμισε, πως είχαν ξεκινήσει αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια, ζητώντας ουσιαστικά την επαναφορά τους.

Στάθηκε στην ουσία της τοποθέτησης του Μητροπολίτη Ιερόθεου, τον οποίο χαρακτήρισε «φωτισμένο άνθρωπο» που έδειξε πως «το μέιζον είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας , τον συνάνθρωπο και τη φύση. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο της πολιτικής».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, εξέφρασε την διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Σχέδιο Πισσαρίδη για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, που χαρακτήρισε πως είναι «θεμελιακά λάθος».

 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Παππά:

-Μόνο το 3% των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα. Δεν έγιναν ξαφνικά όλοι «κακοπληρωτές». Είναι θεμελιακό πρόβλημα.

-Υπάρχει μεγάλη ανάγκη δημόσιων πολιτικών. Η Πολιτεία, όμως, κάνει βήματα πίσω από τον απαραίτητο ρόλο της, που είναι να παρεμβαίνει και να ρυθμίζει.

-Ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει, αγγίζοντας το 11,3%, η ανεργία με βάση τους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ είναι στο 13,8%, οι λογαριασμοί είναι στα ύψη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία περί εξωτερικού καταναγκασμού για τη μη λήψη μέτρων μετά και το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας.

-Τα πλεονάσματα δεν πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο τις αναπτυξιακές προοπτικές. Να διεκδικήσουμε να ανοίξει αυτή η συζήτηση στην Ευρώπη.

-Υποκριτική η συζήτηση για το brain drain αν δεν συζητάμε παράλληλα για τις αμοιβές. Μην αναρωτιόμαστε γιατί φεύγουν οι νέοι. Δεν αρκεί ο ήλιος και η θάλασσα.

-Πρέπει να ολοκληρωθούν τα κρίσιμα έργα υποδομής και να υπάρξει συνολική αντίληψη για το τι σημαίνει ανάκαμψη και πως η δημόσια παρέμβαση θα λειτουργήσει ως μοχλός της.

Κλείνοντας ο πρώην υπουργός, είπε πως τέτοιες διοργανώσεις , όπως το «Δυτικά Επιχειρείν» δίνουν την δυνατότητα διαλόγου και διερεύνησης συγκλίσεων.
«Τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης με τέτοιες διοργανώσεις πραγματώνουν το ρόλο που μπορούν να παίξουν ως πλατφόρμες διαβούλευσης και συζήτησης για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Παππά (πατήστε το play):

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button