ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Νίκος Μωραΐτης: «Γιοφύρι της Άρτας» τα έργα άρδευσης του Μόρνου στη Φωκίδα (video)

Τα έργα άρδευσης και αναδασμού της πεδιάδας του Μόρνου στη Φωκίδα δικαιολογημένα χαρακτηρίζονται από τους αγρότες ως «γιοφύρι της Άρτας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος κατέθεσε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα έργα αυτά ξεκίνησαν ως αντιστάθμισμα για τη μείωση της παροχής αρδευτικού νερού λόγω της κατασκευής του φράγματος του Μόρνου.

«Το έργο αυτό έχει μείνει ανολοκλήρωτο από το 2011 και με πολλές κακοτεχνίες» ανέφερε ο Ν. Μωραΐτης, προσθέτοντας πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι παραγωγοί «να αφήνουν χέρσα τα χωράφια τους». Πρόσθεσε πως το εισόδημα των αγροτών της περιοχής έχει υποστεί απώλειες και λόγω της κατάργησης της ετήσιας αποζημίωσης ηρτημένης εσοδείας, ενώ όσο δεν τελειώνει ο αναδασμός, οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στον «αέρα».


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, απάντησε πως αναβλήθηκε η παράδοση του έργου, γιατί «υπάρχει η βούληση του υπουργείου» να γίνουν συμπληρωματικά έργα, ούτως ώστε να γίνει «αυτό που δεν έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια», να καταστεί λειτουργικό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, του υπενθύμισε πως ο προηγούμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε δώσει υποσχέσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2018, αλλά αυτό δεν έγινε. Παράλληλα, ανέδειξε την αιτία του προβλήματος, σημειώνοντας πως δεν είναι επιλέξιμα τα έργα που δεν φέρνουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button