ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Νίκος Μωραΐτης: Τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την αναθεώρηση της ΚΑΠ

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις συζητήσεις για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), αυτή έρχεται να εξυπηρετήσει την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ μετά το 2020.

Όπως εξήγησε, τα παζάρια για το ύψος των άμεσων ενισχύσεων και τον τρόπο κατανομής τους «δεν ανατρέπουν την προοπτική της εκτόπισης των ατομικών αγροτών από τη γη και την παραγωγή τους». Ο Ν. Μωραΐτης σημείωσε πως από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ έως τις μέρες μας έχουμε βίαιο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία Eurostat, την περίοδο 2005-2016 είχαμε στην Ελλάδα βίαιο ξεκλήρισμα 140.000 βιοπαλαιστών αγροτών.

Αναδεικνύοντας τη διέξοδο, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως «ανάσα και προοπτική» στους βιοπαλαιστές αγρότες μπορεί να δώσει μόνο «το δυνάμωμα της κοινής δράσης ανάμεσα στην εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button