ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Νίκος Καζαντζής για ΔΕΥΑΑ: “Μαζί με την νωπή εντολή ήρθαν και οι νωπές αυξήσεις”

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου, Νίκος Καζαντζής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο τόπος μας αξίζει”, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τις αυξήσεις στην ΔΕΥΑΑ και τον προϋπολογισμό του δήμου. Σχετικά με τις αυξήσεις στη ΔΕΥΑΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “μαζί με τη νωπή εντολή ήρθαν και οι νωπές αυξήσεις”, ενώ για τον προϋπολογισμό τονίζει ότι έχει χαθεί κάθε έννοια του Αναπτυξιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Ήταν Αναμενόμενο. Έγινε πράξη. Αυξήσεις στην ΔΕΥΑΑ για κάλυψη ελλειμμάτων. Βαφτισμένο ως εξορθολογισμός. Και παράλληλα ένας προϋπολογισμός για τον μεγαλύτερο Δήμο της Αιτ/νίας, όπου η έννοια του Αναπτυξιακού έχει χαθεί προ πολλού και την θέση της έχει πάρει η απλή επιβίωση, η οποία ονομάστηκε ρεαλισμός.

Όμως, για να φτάσουμε στην εύκολη λύση των αυξήσεων, κάποιοι αιρετοί με τις αποφάσεις τους και τις προεκλογικές τους επιλογές φρόντισαν να δημιουργήσουν στην ΔΕΥΑΑ πρόβλημα.

Την εισήγηση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο την έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες επιλογές ενώ την ίδια στιγμή ήταν παρών στο κτίριο, όχι όμως και στην αίθουσα, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΥΑΑ κ. Παπαναστασίου.

Επέλεξε μάλιστα να μην βρίσκεται εκεί κατά την ώρα της εισήγησης για να μην τραβήξει τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας. Μία αρνητική κατάσταση, η οποία του ανήκει ολοκληρωτικά και για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά.

Και φυσικά, ως συνήθως, όταν επέλεξε να παρευρεθεί, αφού πέρασε η δύσκολη στιγμή, πήρε τον λόγο, τελευταίος, ως Δήμαρχος, για να πει ότι έχουμε πιο φθηνό νερό από την Πάτρα και κάποιες άλλες περιοχές της Ελλάδας, που δεν έχουν έναν Αχελώο δίπλα τους.

Η παράταξή μας, συνεπής σε όσα μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει και συμπαγής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε τους λόγους και ανέπτυξε τα επιχειρήματα ώστε να μην υπάρξει αύξηση στο νερό αλλά μείωση, τμήμα των οποίων περιληπτικά αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και παραθέτουμε και εδώ:

1) Υπάρχουν ανείσπρακτα ποσά που υπερβαίνουν για τα προηγούμενα χρόνια, εντός της θητείας του κ. Παπαναστασίου, το 1.500.000,00 ευρώ, σύμφωνα με τους Πίνακες της ΔΕΥΑΑ. Το νοικοκύρεμα έχει χάσει τον δρόμο του, όπως φαίνεται. Οι όποιες ρυθμίσεις οφειλών των δημοτών αφορούν το πολύ χρονικό διάστημα 12 μηνών, οπότε ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το ποσό των ανείσπρακτων υπερβαίνει το ποσό των 1.000.000,00 ευρώ. Τα ανείσπρακτα είναι το σοβαρότερο πρόβλημα στο ταμείο κάθε επιχείρησης, το οποίο δεν μπορεί να το επιβαρύνονται με αυξήσεις οι συνεπείς πολίτες.

2) Η προηγούμενη αρχή είχε αφήσει ταμείο πάνω από 1.500.000,00 ευρώ. Κάποιοι μιλάνε για πάνω από 2.700.000,00 ευρώ. Πρέπει να εξηγηθεί υπεύθυνα που αναλώθηκε αυτό.

3) Υπάρχουν οφειλές της ΔΕΥΑ Αγρινίου προς την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για κάθε χρόνο, λόγω μη εφαρμογής της ειλημμένης απόφασης να αντικατασταθούν τα υδρόμετρα στο Άνω Κεράσοβο. Οι οφειλές ανέρχονται ετησίως σε ποσό άνω των 50.000,00 ευρώ

4) Αγοράστηκαν το 2019 αυτοκίνητα από την ΔΕΥΑΑ κόστους άνω των 150.000,00 ευρώ. Οπωσδήποτε χρειάζονται τα εργαλεία για την δουλειά των εργαζομένων αλλά υπήρχα και φθηνότερες λύσεις.

5) Η ΔΕΥΑΑ προέβη σε προγραμματικές συμβάσεις και ανέλαβε και «έργα» υποδομών σε ασφαλτοστρώσεις με τεράστιο κόστος.

6) Στον προϋπολογισμό του έτους 2019 είχε αναλάβει και «έργα» από κοινού με τον Δήμο Αγρινίου ποσού άνω των 850.000,00 ευρώ, τα οποία ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του έτους 2020.

7) Η προηγούμενη αιρετή διοίκηση της ΔΕΥΑΑ (κ. Παπαναστασίου, κ. Σκορδόπουλος, κ. Καρακώστας) αν και γνώριζαν το πρόβλημα, με τις αυξημένες καταναλώσεις (προφανώς λόγω διαρροής) στον παιδικό σταθμό Καλυβίων δεν ασχολήθηκαν ποτέ για την επίλυσή του. Καταναλώσεις άνω των 2.500,00 ευρώ ετησίως.

8) Τα οφειλόμενα από άλλους Δήμους στην ΔΕΥΑ Αγρινίου. Ποσό άνω των 30.000,00 ευρώ οφείλεται από όμορο Δήμο και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιόν λόγο δεν εισπράττεται όταν εμείς είμαστε συνεπείς ως Δήμος στις πληρωμές μας σε άλλους Δήμους

9) Το κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο σαφώς και πρέπει να υπάρχει έχει μία ιδιότυπη ιδιαιτερότητα. Ενώ σε όλες τις ομάδες των τυχόν δικαιούχων προβλέπονται συγκεκριμένες διαβαθμίσεις στους Πολύτεκνους προβλέπεται μόνο η προσκόμιση πιστοποιητικού από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αιτ/νίας. Δηλαδή όποιος παραλαμβάνει τέτοιο έγγραφο από τον Σύλλογο δικαιούται άνευ άλλου τινός έκπτωση. Ας μην αδικήσω κάποιους που δεν ευθύνονται στον Σύλλογο πολυτέκνων. Όμως δεν αντιλαμβανόμαστε αλλά υποπτευόμαστε για ποιον λόγο χρειάζεται ένα τέτοιο έγγραφο που δεν προβλέπεται από καμία διάταξη Νόμου και δεν αποδεικνύεται η πολυτεκνία από ένα απλό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου Αγρινίου, που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Άραγε να ισχύσει το ίδιο και για τους τρίτεκνους ; Και για τις μονογονεϊκές οικογένειες; Να προσκομίζουν ένα πιστοποιητικό από τους δικούς τους συλλόγους και να λαμβάνουν την έκπτωση;

Αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν ένα σκηνικό μη χρηστής διοίκησης, από μία Δημοτική Αρχή που ζήτησε να της επιτρέψουν οι δημότες να τελειώσει το έργο της. Με τη νωπή αυτή λοιπόν εντολή ήρθαν και οι νωπές αυξήσεις.
Όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής, οι Δημοτικές εκλογές και οι εξ αυτών υποσχέσεις και τα «έργα βιτρίνας», μας στοίχισαν πολύ ακριβά.

Και το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι συνήθεις αθώοι ύποπτοι.

Οι δημότες.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button