Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Νίκος Καρβέλας: Δηλώνει οπαδός του Χριστιανισμού – Αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα αγαπημένα του τέκνα

Έδωσε εξηγήσεις για όσα είπε περί «γκρεμίσματος των εκκλησιών»

Ο Νίκος Καρβέλας προκάλεσε αντιδράσεις με όσα είπε στο κανάλι που άνοιξε στο YouTube, πριν από μερικές μέρες, μέσα από το οποίο ζητούσε να γκρεμιστούν οι εκκλησίες για να καταπολεμηθεί η φτώχεια.

Αφού τον αποδοκίμασαν στα σχόλια, ο συνθέτης επέστρεψε με νέο βίντεο, στο οποίο εξήγησε ότι μιλούσε μεταφορικά, ενώ μεταξύ άλλων, δήλωσε οπαδός της χριστιανικής θρησκείας.


Δείτε απόσπασμα από το νεό του βίντεο στο YouTube

Ο Νίκος Καρβέλας ξεκίνησε το νέο βίντεο, λέγοντας: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι εννοούσα στο προηγούμενο βίντεο όταν μίλησα για γκρέμισμα των εκκλησιών. Δεν εννοούσα γκρέμισα των εκκλησιών με γκασμάδες και εκσκαφείς. Γκρεμίζοντας τις εκκλησίες δεν θα γίνει κανείς πλούσιος. Νόμιζα ότι θα το καταλαβαίνατε αυτό, είναι αυτονόητο. Το εννοούσα μεταφορικά. Εννοούσα με ξήλωμα της εκκλησίας, της εκκλησιαστής εξουσίας».

Στην πορεία, ο συνθέτης υποστήριξε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς της θρησκείας.

«Αυτή τη στιγμή όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, έως αστείο, εγώ τυχαίνει να είμαι ίσως ένας από τους καλύτερους και από τις μεγαλύτερους οπαδούς της χριστιανικής θρησκείας. Δηλαδή αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα πολύ αγαπημένα του τέκνα, γιατί δεν πειράζω κανέναν, δεν ενοχλώ κανέναν, σέβομαι όλους, θα ήθελα να υπάρχει ισότητα, μάχομαι για την ισότητα, την πνευματική και την οικονομική ισότητα και συγχωρώ όταν κάποιος μου ζητήσει συγγνώμη. Άρα εγώ είμαι ένας πολύ καλός χριστιανός κατά λάθος. Όλοι εσείς οι οποίοι βρίζετε, μισείτε, πολεμάτε, σκοτώνετε είστε αντίχριστοι και άθεοι και δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που ονομάζεται πίστη στον Θεό» είπε.

karvelas germanou new xr

Τέλος, δήλωσε: «Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού. Σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη. Προσπαθώ να σε αφυπνίσω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος, το αντίθετο. Σου λέω να γίνεις πιστός. Να πιστέψεις στον Θεό».

Τι είπε ο Νίκος Καρβέλας στο πρώτο βίντεο
Ο τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η ρίζα του κακού» είναι η θρησκεία και η Εκκλησία και υποστήριξε πως ξέρει τη λύση για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, που είναι να γκρεμιστούν οι εκκλησίες, και να καταργηθεί η πίστη του ανθρώπου στον Θεό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει.

Αρχικά, ο Νίκος Καρβέλας δήλωσε: «Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία, θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται “δημοσιογραφία”. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι κρατάνε όλη τη ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα “θρησκεία” και κατ’ επέκταση “Εκκλησία”».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο Θεός: «Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πώς να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός».

Δείτε το βίντεο

Σε άλλο σημείο, σχολίασε τις αρνητικές – κατά τη δική του άποψη – επιπτώσεις τόσο της θρησκείας, όσο και της Εκκλησίας στον ανθρώπινο νου. Συγχρόνως, μίλησε για τη δημιουργία ενός ενδεχόμενου κόμματος, το οποίο θα πρόσφερε τη λύση.

Αναλυτικά, είπε: «Το πρόβλημα είναι η Εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η Εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο και πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα… Και να με ρωτάς εμένα: “Οκ, Καρβέλα, όλοι λες ότι είμαστε ένας λόχος, ο οποίος χεζ** σε ένα μέρος και εμείς τα τρώμε στο κεφάλι. Και; Σου λέω: “Είσαι διατεθειμένος να το λύσεις αυτό το πρόβλημα;”. Είμαι διατεθειμένος να μπω μπροστά, είμαι διατεθειμένος να κάνω ένα κόμμα, ψήφισέ με για να σε βοηθήσω να απαλλαγείς από το πρόβλημα. Πόσοι είναι εκείνοι που θα δεχτούν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο, ο οποίος τους λέει: “Θα σας απαλλάξω από τη γάγγραινα, από τον καρκίνο που λέγεται “Εκκλησία”. Πόσοι είναι εκείνοι που θα πουν: “Ναι, αυτό θέλουμε, αυτόν περιμέναμε, αυτός είναι ο Μεσσίας μας που θα μας οδηγήσει στη λύση της φτώχειας;”».

Ο Νίκος Καρβέλας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φτώχειας, η οποία κατά τη γνώμη του είναι αρρώστια του μυαλού και την οποία γνωρίζει πώς να θεραπεύσει: «Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η φτώχεια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα και το καινούργιο του κόμμα, που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δεν θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους. Δεν θέλει τους ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

«Πιστεύετε σε έναν Θεό ο οποίος δεν βοήθησε και δεν θα βοηθήσει ποτέ, γιατί δεν υπάρχει. Μιλάμε για 8 εκατομμύρια ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι εντελώς… αποχαυνωμένοι και δεν μπορούν να απαλλαγούν από την αποχαύνωση στην οποία τους έχει βουλιάξει ο Θεός τους», κατέληξε στο βίντεό του ο Νίκος Καρβέλας.

Τα σχόλια που εισέπραξε
Λίγο μετά τη δημοσίευση, τα σχόλια πήραν «φωτιά». Πολλοί τον υποστήριξαν, γράφοντάς του πως θα τον ψήφιζαν σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις εκλογές ή στη σύσταση νέου κόμματος.

Επίσης πολλοί όμως, ήταν και όσοι αποδοκίμασαν τον συνθέτη, για όσα είπε κυρίως για το ζήτημα της πίστης και τον θεσμό της Εκκλησίας.

«Βαμμένα μαλλιά καμμένα μυαλά» σχολίασε κάποιος. Ένας άλλος, στοχοποίησε τον Νίκο Καρβέλα, ότι μιλάει εκ του ασφαλούς περί φτώχειας. «Θυμήθηκες στα 70+ σου να μας μεταλαμπαδεύσεις τις γνώσεις και αξίες σου εκ του ασφαλούς;» τον ρωτά.

Δείτε περισσότερα σχόλια

nikarvelas

karvelaw983

karvelas8334

nikarvelas833

protothema.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button