Νίκολας Μαρτίνες: Μπάλα, BBQ και… Σαντορίνη!

Ο Νίκολας Μαρτίνες ξέρει να… ψήνει εκτός από γκολ και καλό κρέας για τους φίλους του! Ο πρώτος παίκτης σε ασίστ στη Super League αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr. Πως ήρθε στην Ελλάδα, ο Παρθενώνας, τα Μετέωρα, η Σαντορίνη, η ζωή του στο Αγρίνιο, τα δύο του σκυλάκια και το μέλλον του! 

 

Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1987 στη Βιέδμα, στην πρωτεύουσα της επαρχιακής πόλης Ρίο Νέγρο.


Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού, Νίκολας Μαρτίνες, είναι από τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος και άκρως σημαντικός για το Μάκη Χάβο και την ομάδα του Αγρινίου στην εξαιρετική – μέχρι τώρα – πορεία!

Από τις ακαδημίες της Βέλες Σάρσφιλντ, βρέθηκε στην Ιντεπεντιέτε και από εκεί στη Χιλή για την Σαντιάγο Γουόντερερς. Η Μούρθια τον έφερε στην Ευρώπη και η Σαν Μαρτίν τον έκανε να επιστρέψει πάλι στην πατρίδα του.

Το τηλεφώνημα του Γοδόι, όμως, τον έπεισε να έρθει στην χώρα μας και στον Παναιτωλικό. Ζει μία από τις πιο παραγωγικές του χρονιές και έχει αναγκάσει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να έχουν στραμμένα πάνω του τα βλέμματά τους.

Ο ίδιος δηλώνει στο gazzetta.gr χαρούμενος γι αυτό το γεγονός, μιας και έτσι ανταμείβονται οι κόποι του. Τι μας λέει για τη ζωή του στο Αγρίνιο με τ η σύντροφό του και δύο σκυλάκια του, Ότο και Μίλο αλλά και για την αγάπη του στα… μπάρμπεκιου και τα ελληνικά που έχει ήδη ξεκινήσει να μαθαίνει (σ.σ ξέρει πολλά για τον έναν χρόνο που είναι στην Ελλάδα)! Ο Μαρτίνες αν μη τι άλλο ξέρει να ψήνει πέρα από κρέατα και πολλά… γκολ (πρώτος στη Super League με 8 ασίστ).

Η συνέντευξη του Μαρτίνες στο gazzetta.gr:

Είστε στην 5η θέση, τι να περιμένουμε στο δεύτερο γύρο από τον Παναιτωλικό;

«Να προσπαθήσουμε να τα πάμε το ίδιο καλά με τον πρώτο γύρο ή καλύτερα αν μπορούμε. Έχουμε 7-8 πολύ δύσκολα ματς, αλλά πρέπει να πάρουμε μερικούς πόντους για να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Παίζουμε κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Όμως, έχουμε καλή ομάδα, είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να νικήσουμε τον Aτρόμητο την ερχόμενη Δευτέρα».

Στο ματς με τον Ολυμπιακό, στο ημίχρονο ήταν το ματς 0-0, τι άλλαξε μετά και εν τέλει χάσατε;

«Η αντίπαλος ομάδα έχει την ποιότητα και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν. Μετά έγινε πιο δύσκολο το ματς για μας».

Είσαι στην Ελλάδα από τον περασμένο Γενάρη. Ποια είναι η γνώμη σου για τη Super League;

«Είναι πολύ καλό το πρωτάθλημα, έχει πολύ ενδιαφέρον, νιώθω άνετα που παίζω εδώ και μου αρέσει».

Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχες μέχρι σήμερα;

«Το πιο δύσκολο ματς ήταν αυτό της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αλλά και ο ΠΑΟΚ είναι στο ίδιο επίπεδο, όπως επίσης και ο Παναθηναϊκός».

Ο Παναιτωλικός τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά περιμένατε 8 ματς για να πανηγυρίσετε την πρώτη νίκη. Γιατί συνέβη αυτό;

«Ήταν δύσκολο γιατί η ομάδα ήταν νέα και στην αρχή είχε δύσκολο πρόγραμμα, αλλά ύστερα από 8 ματς ξεκινήσαμε να νικάμε. Αρχίσαμε να δένουμε, να κατανοούμε καλύτερα την τακτική του προπονητή και να παίζουμε πολύ καλά».

Είσαι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα…

«Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί προσπαθώ να δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου. Ίσως κάποιες φορές θα πρέπει να είμαι πιο ατομιστής αλλά είτε σκοράρω εγώ ή κάποιος άλλος σημασία έχει να μπαίνει το γκολ». 

Εσύ προτιμάς να σκοράρεις ή να δίνεις ασίστ;

«Μ’ αρέσουν τα γκολ, ξέρω ότι ίσως θα πρέπει να είμαι πιο εγωιστής μερικές φορές, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος όταν δίνω ασίστ».

Η γνώμη σου για το νέο Αργεντινό της ομάδας, Σεμπαστιάν Ρουσκουγιέδα;

«Έχουμε παίξει μαζί, είναι πολύ καλός παίκτης, έχει ταλέντο, είναι πολύ γρήγορος και είμαι χαρούμενος που είναι εδώ».

Μήπως ζήτησες εσύ να έρθει στην ομάδα; (γέλια)

«Όχι, όχι… είπα τη γνώμη μου, αλλά δεν έχω ζητήσει κανέναν από τον πρόεδρο».

Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, μήπως φέρνει στο μυαλό σου τη συμμετοχή σας στα πλέι οφ;

«Φυσικά είναι στο μυαλό μου αλλά πρέπει να προσέξουμε. Έχουμε ξεκινήσει το δεύτερο γύρο, υπάρχουν μπροστά μας πολύ δύσκολα ματς και δεν θα είναι εύκολο να συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο και να είμαστε προσεκτικοί, όπως είπα ξανά».

Θα ξέρεις ότι είσαι στόχος του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

«Ξέρω και ακούγεται όμορφο αυτό, γιατί δουλεύω καλά και είμαι χαρούμενος που με βλέπουν αυτές οι ομάδες, αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Προσπαθώ να δουλεύω, να παίζω όσο καλύτερα μπορώ και να βοηθάω την ομάδα. Αν, τελικά, υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον θα είναι ικανοποιητικό».

Στο υποθετικό σενάριο που σου κάνουν πρόταση και οι τρεις, ποια ομάδα θα επιλέξεις;

«Πρώτα θα πρέπει να έρθει ένας. Θα αναλύσω τι είναι καλύτερο για μένα και την ομάδα. Τώρα παίζω στον Παναιτωλικό, δεν έχει έρθει κάποια πρόταση, αν συμβεί αυτό θα δούμε».

Παίζετε με τον Ατρόμητο τώρα που έχει εξίσου πολύ καλή άμυνα με τη δική σας ομάδα και μετά ακολουθεί ο ΠΑΟΚ. Πως βλέπεις αυτά τα ματς;

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να νικήσουμε. Έχουμε μετά ένα πολύ δύσκολο ματς εκτός έδρας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Φυσικά, σεβόμαστε τον Ατρόμητο αλλά κοιτάμε μόνο το καλύτερο για εμάς. Μετά έχουμε τον ΠΑΟΚ, ακόμη μια δύσκολη ομάδα. Πρέπει να τους σεβαστούμε, αλλά έχουμε καλή ομάδα και θέλουμε να πάμε εκεί για τη νίκη».

Πως ήρθες στην Ελλάδα;

«Ο Φερνάντο Γοδόι με τον οποίο παίζαμε μαζί στην Ιντεπεντιέτε, μου μίλησε για την κατάσταση στην ομάδα και μου πρότεινε να έρθω. Εκείνος με έπεισε. Σε μια εβδομάδα από την πρόταση, είπα το “ναι” και είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφασή μου να έρθω εδώ».

Τι σ’ αρέσει στην χώρα μας;

«Έχετε καλό καιρό, μια τεράστια ιστορία, τον Παρθενώνα… είναι πολύ όμορφα. Έχω ακούσει για την Θεσσαλονίκη αλλά δεν έχω πάει, θα ήθελα να τη γνωρίσω. Στην Αθήνα έχω έρθω μια φορά. Πήγα στη Γλυφάδα και επίσης έχω επισκεφτεί το μοναστήρι στα Μετέωρα, στα Τρίκαλα».

Πως περνάς τον χρόνο σου όταν δεν έχεις αγωνιστικές υποχρεώσεις;

«Ζω με την κοπέλα μου και τα δύο μου σκυλάκια, τον Ότο και το Μίλο. Με τους φίλους, μας αρέσει το asado (μοσχάρι στα κάρβουνα, μας εξηγεί στα ελληνικά), είναι κάτι που τρώμε συχνά στην Αργεντινή. Επίσης πηγαίνουμε βόλτες έξω».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις;

«Στην Μπόκα Τζούνιορς παίζει ο αδερφός μου και γι αυτό το λόγο την υποστηρίζω. Αν έπαιζε κάπου αλλού, θα υποστήριζα την άλλη ομάδα. Στην Αργεντινή υπάρχει πάθος για το ποδόσφαιρο».

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι του παίκτες;

«Ο Λιονέλ Μέσι κι ο Πάμπλο Αϊμάρ».

Κλείνοντας, θα ήθελες να πεις κάτι στον κόσμο;

«Τους ευχαριστώ για τη στήριξη, ελπίζω να συνεχίσουν έτσι».

gazzetta.gr 

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress