Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νίκησε τον κορωνοϊό και επέστρεψε στην Λευκάδα – To ευχαριστήριο στους γιατρούς

Τι λέει στο lefkadapress ο άνδρας που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό κρούσμα στο νησί

Ξαφνικά μία ημέρα, μετά τις εξετάσεις που έκανε μαθαίνει ότι είναι το πρώτο κρούσμα, και ευτυχώς, το μοναδικό μέχρι στιγμής στην Λευκάδα. Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Όμως αυτός μετά το πρώτο σοκ πήρε βαθιά αναπνοή και είπε “θα το παλέψω”… Και τελικά δικαιώθηκε.

συνέντευξη

στην Βιβιάννα Βαρδή

Το ένα και μοναδικό κρούσμα στην Λευκάδα μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο βγήκε νικητής. Στην αρχή τα δύο συνεχόμενα αρνητικά τεστ του έδωσαν το εισιτήριο ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Λευκάδα , να μείνει όμως σε καραντίνα και να κάνει μετά από 14 ημέρες το τρίτο και τελευταίο τεστ… Αυτό έγινε πριν λίγες ημέρες.

Και ήταν και αυτό αρνητικό. Και τότε πήρε το οριστικό εισιτήριο για την “ελευθερία” του. Ίσως πλέον είναι και ο μοναδικός συμπολίτης μας που μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα μια και τα πρώτα επιστημονικά στοιχεία λένε ότι δεν μπορεί , τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο να νοσήσει αλλά και να κολλήσει κάποιον… Ελεύθερος πια προσπαθεί να επανέλθει στην καθημερινότητά του . Τον ευχαριστούμε πολύ που δέχτηκε να μιλήσει στο lefkadapress και να καταθέσει όλα αυτά που έζησε στις δύσκολες ημέρες που πέρασε. Πρώτ’ απ όλα όμως θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς που στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν να πάρει τη ζωή του πίσω.

Πως αντιδράσατε όταν μάθατε ότι είχατε covid-19;
Με το άκουσμα της είδησης ότι ήμουν θετικός στο κορονοϊό είναι αλήθεια ότι ένοιωσα αρχικά φόβο και ανησυχία για τη ζωή μου , αλλά και αγωνία για την υγεία των ανθρώπων που είχα έρθει σε επαφή. Όμως με την εισαγωγή μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα η ανθρώπινη προσέγγιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η ηθική τους συμπαράσταση με όπλισαν με δύναμη για να δώσω αυτή τη δύσκολη μάχη. Με την ευκαιρία τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς , δηλώνω ότι θα είμαι πάντοτε ευγνώμων απέναντί τους και τους εύχομαι καλή δύναμη στις μάχες που συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της περιπέτειάς σας;
Η πιο δύσκολη στιγμή της περιπέτειας που είχα με την υγεία μου ήταν το διάστημα από την πέμπτη έως την ένατη ημέρα της νοσηλείας μου , όταν λόγω της επιδείνωσης της αναπνευστικής μου λειτουργίας μπήκα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχοντας δίπλα μου δύο ασθενείς , από τους οποίους ο ένας, αν και μικρότερος από εμένα, έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Οι μέρες της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής μου

Πως ήταν οι μέρες μέσα στο νοσοκομείο;
Οι μέρες της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής μου, καθόσον η νοσηλεία από το συγκεκριμένο κορονωϊό επιβάλλει απομόνωση από τα αγαπημένα πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος ενώ η επιδείνωση της ασθένειας έχει σημαντικές συνέπειες στην αναπνευστική λειτουργία. Είναι μια μάχη υπομονής και ψυχικής αντοχής , μια μάχη μοναχική που θέλει γενναιότητα , ψυχραιμία και πίστη στη ζωή.

Τώρα που όλα τελείωσαν και μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα ποιο είναι το μήνυμά που στέλνετε στους συμπολίτες σας;
Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στους συμπολίτες μου από την μία μεριά είναι ότι πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι συναίσθηση της ευθύνης για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας από μία επικίνδυνη για τη ζωή, ασθένεια, αφού από τη στάση του καθενός εξαρτάται άμεσα η ζωή και η υγεία όλων μας. Από την άλλη μεριά το μήνυμα είναι ότι όποιος νοσεί από το νέο ιό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό, αφού μετά την ίαση από τον ιό , θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως όλοι οι συμπολίτες μας και να μην στοχοποιείται για την ατυχία που είχε να νοσήσει. Αυτή η ενότητα και η αλληλεγγύη που έδειξε η ελληνική κοινωνία στη μάχη αυτή που συνεχίζεται είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Μετά την αποθεραπεία μου εξαιτίας της μόλυνσής μου από τον νέο κορωνοιό Covid – 19, αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να εκφράσω τις βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους συνέβαλαν στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, την νοσηλεία μου και την πλήρη ίασή μου.

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Νοσοκομείου Λευκάδας, Ιατρό κ. Θανάση Καραγιάννη και τους παθολόγους ιατρούς κ. Ιωάννη Σαρανταένα και Μαρία Τριπολίτου για την άμεση διάγνωση της ασθένειας, την διακομιδή μου στο Νοσοκομείο Αναφοράς καθώς και την ενδελεχή ιχνηλάτηση των επαφών μου που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει διασπορά του ιού στους συμπολίτες μου, γεγονός που πραγματικά με χαροποίησε περισσότερο και από την ίασή μου. Φυσικά να ευχαριστήσω τον ιατρό Γιώργο Χαϊκάλη που ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα όταν άρχισε ο πυρετός και με έστειλε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Κυρίως όμως, ευχαριστώ από την καρδιά μου, την ιατρική ομάδα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, πρωτίστως τον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Γώγο και την επίκουρη καθηγήτρια Καρολίνα Ακινόσογλου, αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη συμπαράσταση, το ζήλο, την αυταπάρνηση, την συναίσθηση της ευθύνης, την επιστημοσύνη, την ανθρώπινη προσέγγιση και την ιδιαίτερη επιμέλεια που επέδειξαν στο πρόσωπό μου αλλά και σε όλους τους νοσηλευόμενους από την ασθένεια αυτή. Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη μάχη αυτή και νιώθω πραγματικά ευγνώμων απέναντί τους και θα τους τιμώ πάντοτε ως στάση ζωής.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους τους συμπολίτες μου, φίλους, συγγενείς και απλούς ανθρώπους που στις δύσκολες ώρες της μάχης μου με την ασθένεια, μου συμπαραστάθηκαν ηθικά με τον καλό λόγο ή τη θετική τους σκέψη.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνω ότι σε αυτή τη μάχη με τον νέο κορωνοιό, νικητής θα πρέπει να είναι πάντα η ζωή. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι μας να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και των αρχών και να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης”.

https://lefkadapress.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button