ΕξελίξειςΠολιτική

Nίκη Φούντα: Έλληνες και ξένοι τουρίστες σε απόγνωση

epi-akropoli-touristes“Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι, είτε τα αρμόδια Υπουργεία δεν γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί εντός και πέριξ του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, είτε αδιαφορούν για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επισκέπτες, θεωρώντας – δυστυχώς – ότι εν μέσω κρίσης, το εισιτήριο των  12 ευρώ που πληρώνει κάθε τουρίστας για να επισκεφθεί το μνημείο, δεν χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει κανένα ίχνος εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών.” , σημειώνει σε δήλωση της η βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα συμπληρώνοντας πως “Αυτή είναι η εικόνα για έναν επισκέπτη στην Αθήνα: Η σήμανση έξω από το μετρό της Ακρόπολης (που καθιστά τον βασικό τρόπο προσέγγισης του μνημείου για έναν επισκέπτη) παραπέμπει σε μία από τις εισόδους του αρχαιολογικού χώρου, η οποία δεν προσφέρει καμία απολύτως πληροφορία, τόσο για το χώρο, όσο και για τις ώρες λειτουργίας. Οι επισκέπτες που αναγκαστικά επιλέγουν αυτήν την είσοδο, ενημερώνονται όταν πλέον ανέβουν, ότι ο μισός χώρος είναι κλειστός και μάλιστα ότι το μεσημέρι κλείνει εξ’ ολοκλήρου για το κοινό. Απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που πληροφορεί τους επισκέπτες στο συγκεκριμένο σημείο “απόγνωσης”, σύμφωνα πάντα με έγκυρη πληροφόρηση από ξένους επισκέπτες, δεν γνωρίζει καμία ξένη γλώσσα! Μόνο οργανωμένα γκρουπ τουριστών κατευθύνονται απευθείας στην είσοδο του μνημείου που βρίσκεται δίπλα στο Ηρώδειο, καθώς μόνο οι έμπειροι ξεναγοί είναι “γνώστες” της ταλαιπωρίας που περιμένει τους επισκέπτες που πληροφορούνται από την λανθασμένη σήμανση έξω από το μετρό.”

 Με επιστολή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για αυτή την κατάσταση που δεν τιμά ούτε τον πολιτισμό μας, ούτε φυσικά το μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που είναι ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης.

“Αν θεωρούμε – και δικαίως – ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά μας βιομηχανία», οφείλουμε να επιδεικνύουμε τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Επιπλέον, οφείλουμε να αποδείξουμε στους επισκέπτες μας, ότι πρωτίστως εμείς οι ίδιοι τον σεβόμαστε και πως τον διαφυλάττουμε και προωθούμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης είναι ο καθρέφτης της ιστορίας και του πολιτισμού μας και δεν μπορούμε να τον αμαυρώνουμε. Καλούμε τους δύο Υπουργούς να επιληφθούν του θέματος σήμερα -αν όχι χτες.” σημειώνει στη διαμαρτυρία της η βουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button