Δυτική Ελλάδα

Νίκας Κότσαλος : το έργο του αδικοχαμένου Θερμιώτη δασκάλου της παράδοσης συνεχίζεται

koi-kotsalosO Xορευτικός Σύλλογος ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ με ιδρυτή τον Νίκο Κότσαλο   από το Θέρμο -πριν 28 χρόνια- είναι από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς Συλλόγους της Αττικής με πολλές παραστάσεις στην Αττική στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλο τον κόσμο.

Ο Νίκας όπως ήταν γνωστός στο Θέρμο ήταν ο ιδρυτής με μεγάλο πάθος για τους παραδοσιακούς χορούς πού τους δίδασκε σε εκατοντάδες παιδιά –πολλά από Αιτωλοακαρνανία-στην περιοχή του Κολωνού.
O Νίκας μπορεί να έφυγε τόσο άδικα ,αλλά άφησε τους δυο γιους του να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος να διδάσκουν παραδοσιακούς χορούς ,αλλά και ήθος και εντιμότητα και πίστη  στον εθελοντισμό που τόσο υπηρέτησε.
Και να συνεχίσουν το έργο του και την αγάπη του για την Πατρίδα ,το Θέρμο που σε κάθε ευκαιρία ανέφερε την καταγωγή του με υπερηφάνεια.
Ο Νίκας ‘’έφυγε’’ με ένα παράπονο.

Ενώ έδωσε πολλές παραστάσεις μπροστά σε Προέδρους Δημοκρατίας σε όλους τους αξιωματούχους της Ελληνικής πολιτείας και τιμήθηκε για την προσφορά του στη παράδοση.
Ενώ συνεργάστηκε με την Δώρα Στράτου  και πολλούς από τους κορυφαίους παραδοσιακούς μουσικούς και τραγουδιστές.
Ενώ ταξίδευσε και προσκλήθηκε σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό η αγαπημένη πατρίδα του το Θέρμο και ο Δήμος ουδέποτε τον προσκάλεσαν να εμφανιστεί μπροστά στους αγαπημένους του συγχωριανούς ,συγγενείς και φίλους του.
Ας ελπίσουμε έστω και μετά θάνατον να τιμηθεί η μνήμη του και η προσφορά του από την δημοτική αρχή Θέρμου με παράσταση που θα οργανώσουν οι δυο γιοι του Γιώργος και Χρήστος  και στενοί συγγενείς του που συνεχίζουν επαξια  το έργο του με σεβασμό στην μνήμη του.
Μάλιστα για να ξεφύγουν από τον χώρο του μοιραίου γεγονότος αλλά και για να τιμήσουν την μνήμη του νοίκιασαν μεγάλη αίθουσα μέ εντυπωσιακό παραδοσιακό διάκοσμο καί  άνετη που μπορεί να στεγάσει πολλούς μαθητές και να διδαχτούν την παράδοση .

 Όσοι συμπατριώτες -σες και όχι μόνο θέλουν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μπορούν να μεταβούν στη νέα αίθουσα στον Κολωνό -Ιωαννίνων 80 και Πρεβέζης καθημερινά 6-9 το απόγευμα ή να επικοινωνήσουν στα

210 5147107 και 6982781149

http://www.e-nafpaktia.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close