Νικάκης: «Δε θα δεχθούμε υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του κτιρίου» (video)

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα οι νομικοί του Αγρινίου, ζητώντας να γίνει το... αυτονόητο για το Κεντρικό Πρωτοδικείο

Αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση στα άκρα εφόσον απαιτηθεί εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, Δημήτρης Νικάκης, σε ότι αφορά το ζήτημα του Πρωτοδικείου Αγρινίου, με σύσσωμη την τοπική κοινωνία να απαιτεί το αυτονόητο.

Ενδεχόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου σε περιφερειακό αντιβαίνει πλήρως την λογική. Το Αγρίνιο πληροί τις πληθυσμιακές και κτιριακές προϋποθέσεις ώστε να καταστεί έδρα του Κεντρικού Πρωτοδικείου, εξυπηρετώντας χιλιάδες Αιτωλοακαρνάνων, ασύγκριτα περισσότερους του Μεσολογγίου.


Στο πλαίσιο αυτό, μιλώντας στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, Δημήτρης Νικάκης ανέφερε:

«Πριν λίγες μέρες λάβαμε γνώση του σχεδίου νόμου. Προβλέπονταν καθαρά και κατηγορηματικά: Το Πρωτοδικείο Αγρινίου θα είναι το κεντρικό του νομού, με Περιφερειακά του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου. Επιμέναμε ότι πρέπει να παραμείνουν και τα δύο. Προχθές το σχέδιο πήγε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εχθές επισκέφθηκε τον Υπουργό προκειμένου να πληροφορηθώ. Ποιο σχέδιο νόμου πήγε στο Υπουργικό Συμβούλιο; Αυτό που μας είχε κοινοποιηθεί ή με κάποιες αλλαγές; Δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Κάνω δεύτερες σκέψεις, μήπως έχει αλλάξει/τροποποιηθεί; Δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση. Δεν θα δεχτούμε ούτε εγώ, ούτε τα μέλη του Συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου οποιαδήποτε τροποποίηση. Δικηγόροι και πολίτες που απευθύνονται στο Πρωτοδικείο Αγρινίου θα αντιδράσουν ισχυρά μέχρι να επιβληθεί το δίκαιο. Το Κεντρικό Πρωτοδικείο να είναι ανάλογα με τον πληθυσμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Τις προϋποθέσεις τις πληρούμε και δικαιούμαστε το Κεντρικό Πρωτοδικείο είτε ως Αγρινίου είτε ως Αιτωλοακαρνανίας. Δεν έχουν διαμορφωθεί δεδομένα. Εμείς δεν πήραμε ξεκάθαρη απάντηση. Εφόσον το Υπουργείο δεν μας απαντά τότε δεν απομένει παρά να αντιδράσουμε με αποχές από όλες τις διαδικασίες και από υποθέσεις που παραγράφονται. Θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του κτιρίου με προσωπική μου ευθύνη. Ο αρμόδιος εισαγγελέας να σχηματίσει δικογραφία εις βάρος μου. Δεν θα δεχθώ σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο σε περιφερειακό. Υποβαθμιζόμενο, το Υπουργείο δε σέβεται τους Δικηγόρους του Αγρινίου και τους συμπολίτες μας στην Αιτωλοακαρνανία. Θα αναμετρηθούμε με την Κυβέρνηση. Σήμερα αυτοί ασκούν την εξουσία. Σε λίγους μήνες την εξουσία θα ασκήσει ο λαός. Οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου συμπαρίστανται. Οι βουλευτές; Λυπάμαι που το λέω. Στα λόγια μας στηρίζουν. Στα έργα απουσιάζουν».

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα προχωρήσουν την Δευτέρα σε δίωρη στάση εργασίας ενώ θα αναρτήσουν και μαύρα πανό στο Δικαστικό Μέγαρο. Αναμένονται οι αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, που συνεδριάζει αυτή την στιγμή.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Νικάκης