ΕξελίξειςΠολιτική

Νέος Πρόεδρος της Δράσης ο Θόδωρος Σκυλακάκης

po-skylakakisΟλοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΕ της Δράσης, η οποία εξέλεξε Πρόεδρο, Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα και τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος. Νέος Πρόεδρος της Δράσης εξελέγη ο Θόδωρος Σκυλακάκης, που συγκέντρωσε 70 ψήφους, έναντι 22 της Αντιγόνης Λυμπεράκη και 8 του Αλέξανδρου Φιλιππίδη. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι Αντιγόνη Λυμπεράκη, Τάσος Αβραντίνης και Στρατής Μούγερ, ενώ στη θέση της Γενικής Γραμματέως εξελέγη η Μελίνα Δασκαλάκη. Εξελέγη επίσης η νέα Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος.

Μετά το πέρας των διαδικασιών, ο Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε: «Η Δράση είναι ένας πολιτικός σχηματισμός με εξαιρετική ποιότητα ανθρώπων και μεγάλη δύναμη ιδεών. Είναι ιδιαίτερη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα εκφράσουμε μια διaφορετική πρόταση προς την ελληνική κοινωνία. Χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Λιγότερο κομματισμό, χρειαζόμαστε πολίτες, όχι πελάτες. Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα στηρίζει κοινωνικά αυτούς που βρίσκονται  σε απόγνωση και όχι τις κάθε είδους συντεχνίες.»

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη δήλωσε: «Εγώ προέρχομαι από την Αριστερά αλλά δεν κατευθύνομαι προς τη Δεξιά. Το πολιτικό Κέντρο δεν είναι κέντρο διερχομένων. Μπορεί, όμως, να γίνει αφετηρία εξελίξεων. Η Δράση είναι δύναμη χειραφέτησης και συγκροτεί μέτωπο απέναντι στο κατεστημένο πελατειακό πολιτικό σύστημα. Είναι δύναμη αισιοδοξίας και αξιοπρέπειας. Είναι δύναμη επιστροφής στην πολιτική.»

Ο Τάσος Αβραντίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δράση εκφράζει όλους τους Έλληνες που σήμερα δεν εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Τους ανέργους και τους μη κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Η Δράση θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού μετώπου, το οποίο θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις του πελατειακού φάσματος και των επικίνδυνων άκρων»

Ο Στρατής Μούγερ δήλωσε: «Τελείωσε μια εσωτερική διαδικασία και ξεκίνησε μια νέα αρχή στην προσέγγιση όλων των Ελλήνων οι οποίοι στηρίζονται στις δυνάμεις τους και θέλουν να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια διεύρυνσης και σύνθεσης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, πιστοί στις αρχές και το ήθος που πρεσβεύουμε.»

Ακολουθούν τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης

ΤΣΙΟΥΡΑΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΡΑΒΑΝΑΣΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΑΤΣΙΑΜΗΣΒΑΣΙΛΗΣ
ΧΡΥΣΙΝΑΣΝΑΣΟΣ
ΚΑΖΑΚΗΣΣΑΚΗΣ
ΞΑΦΑΜΙΡΑΝΤΑ
ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣΠΑΝΟΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΔΡΑΓΟΥΜΗΣΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΛΛΑΡΟΥ-ΤΟΥΠΑΪΤΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΛΗΑΡΕΤΗ
ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΕΪΤΣΙΝΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΙΩΑΝΝΑ
ΜΥΡΙΒΗΛΗΛΕΝΙΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button