Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέοι κάδοι απορριμμάτων στο Αγρίνιο-ανοίγουν αυτόματα (φωτο)

Άνοιγμα καπακιού με το πάτημα ενός κουμπιού-τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκό πάνελ

Τοποθετήθηκαν ήδη στο Αγρίνιο τα δύο πρώτα συστήματα κάδων απορριμμάτων με αυτόματο άνοιγμα καπακιού που τροφοδοτείται μέσω φωτοβολταϊκού πάνελ.

Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ, είτε πιέζοντας ένα πλήκτρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον κάδο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται άτομα με αμαξίδια και εξασφαλίζεται μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και επομένως αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Ο κάθε κάδος διαθέτει σύστημα με ανεμιστήρα κατάλληλα προσαρμοσμένο στο καπάκι ενώ είναι χωρητικότητάς 1.100 λίτρων.


Όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας θα ακολουθήσει η τοποθέτηση και άλλων κάδων: «Με αυτήν την πρωτοβουλία ικανοποιούμε ένα αίτημα των συμπολιτών μας,  που κινούνται με αμαξίδιο, για εύκολη πρόσβαση και  χρήση των κάδων απορριμμάτων. Εκτός από το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ και την πλατεία στο γήπεδο του Παναιτωλικού θα τοποθετηθούν ακόμη τρία συστήματα κάδων. Πρόκειται για μια λειτουργία απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης με υποδομές που συνεισφέρουν στην βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button