Νέο "όχι στον φασισμό" από το Αγρίνιο (φωτο)

Πυκνώνουν οι συγκεντρώσεις αντιφασιστικού χαρακτήρα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Η οργή και η αγανάκτηση είναι διάχυτη και η συγκέντρωση Συνδικάτων και Φορέων της πόλης του Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην κεντρική πλατεία της πόλης, ήταν για να εκδηλωθούν με ειρηνικό τρόπο αυτά ακριβώς τα συναισθήματα και την αποστροφή του λαού προς τον φασισμό και τους εκφραστές του.

Η αποψινή συγκέντρωση, η απόφαση για την οποία πάρθηκε χθες κατά τη συνέλευση της Β’ΕΛΜΕ, δεν χαρακτηρίστηκε από την αναμενόμενη και απαιτούμενη ίσως, συγκριτικά με το μέγεθος του γεγονότος που οδήγησε σε αυτές τις συγκεντρώσεις, συμμετοχή.


Φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, χωρίς να τους χωρίζουν παρατάξεις ήταν εκεί, σε κοινό μέτωπο, για να φωνάξουν με την παρουσία τους την ανάγκη καταδίκης κάθε μορφής φασισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και εκπρόσωποι φορέων, ενώ πρώτη πήρε το λόγο η κα Χάιδω Παπαζήση, γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, η οποία και διάβασε την ανακοίνωση που ο Σύλλογος εξέδωσε με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Αύριο θα είσαι εσύ, το παιδί σου, το εγγόνι σου. Οι φασίστες, οι ναζιστές, δεν χάνουν τον καιρό τους με «δημοκρατικές» διαδικασίες, κάθε άλλο, με σιδερογροθιές, με ρόπαλα με καρφιά, με μαχαίρια και όπλα τακτοποιούν όποιον δεν τους προσκυνά ή τους αντιμιλά», αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ακόμη, αναγνώστηκε και σχετικό ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνέχεια μίλησε η κα Χριστοφορούλα Λιάτσου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου –Θέρμου. «Πρόκειται για τον φόβο και την ανασφάλεια που μέχρι τώρα, εξαιρετικά χρήσιμα είναι στις κυβερνήσεις της εξαθλίωσης και της φτώχειας», είπε η κα Λιάτσου.

Το λόγο πήρε και ο κ. Βασίλης Κωστάρας εκπροσωπώντας τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς, ενώ από την Β’ΕΛΜΕ μίλησε ο κ. Χάρης Ταμπάκης.
Η αντιφασιστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου.

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress