Δυτική Ελλάδα

Νέο μνημείο στην είσοδο του Μεσολογγίου

koi-mnimeio-mesologgi‏

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην είσοδο της πόλης πραγματοποιήθηκαν από το Δήμαρχο ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, το Δήμαρχο Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη και τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνειο.

Στη τελετή παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αντωνόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Δήμου Σπετσών, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Στάθης Τσούκαλος.

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: «Μετά από αρκετές δεκαετίες η είσοδος αποκτά το μνημείο που της αρμόζει. Γιατί μέχρι τώρα η είσοδος και συνολικά αυτή η πόλη, παρέπεμπαν στο τελευταίο χωριό. Η ιστορικότητα έχει να κάνει και με την ίδια τη δημιουργία του μνημείου. Και τα τρία σύμβολα – ο σταυρός, το κανόνι και η άγκυρα- έχουν άμεση σχέση με την ιστορική εξέλιξη αυτής της πόλης. Λιγοστοί είναι εκείνοι που δεν το αντιλαμβάνονται. Ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που δεν κατανοούν ότι αυτός εδώ ο τόπος, σε κάθε του σημείο είναι αιματοβαμμένος και άρα, όχι μόνο εδώ στην είσοδο, αλλά και παντού, θα έπρεπε να έχει ένα μνημειακό σημείο αναφοράς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button