Ροή Ειδήσεων

Νέο φυλλάδιο στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη

mouseio-trikoupi-giortesexodou1

   Με το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, ένα νέο φυλλάδιο που αφορά την ιστορία της οικογένειας Τρικούπη βρίσκεται στη διάθεση των επισκεπτών του ομώνυμου Μουσείου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Η έκδοση παρουσιάσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Μαρτίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Εορτών Εξόδου 2018  με τη συμμετοχή εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, του Αντιπροέδρου Γεωργίου Βαρεμένου και της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης Ελένης Δρούλια.

Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης ομιλία από τον Ιστορικό Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λούκο με θέμα «Σκέψεις για την ανανέωση των μελετών γύρω από το 1821».
mouseio-trikoupi-giortesexodou2
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «…έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε σ αυτόν εδώ το χώρο, τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, που θα κάνουν μια ακόμη μεγάλη προσφορά στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Θα δώσουν  στους επισκέπτες την δυνατότητα να γνωρίσουν  την πολιτική ιστορία μας. Μια ιστορία που περιλαμβάνει στις σελίδες κορυφαίες προσωπικότητες. Βρισκόμαστε άλλωστε στην  πόλη των Πέντε Πρωθυπουργών, των ποιητών, των λογοτεχνών των καλλιτεχνών μα πάνω από όλα των Ελεύθερων Ανθρώπων…».

Το φυλλάδιο είναι μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, ενώ η επιμέλεια των κειμένων έγινε από την κυρία Άντζελα Καραπάνου.

mouseio-trikoupi-giortesexodou3

mouseio-trikoupi-giortesexodou4

mouseio-trikoupi-giortesexodou5

mouseio-trikoupi-giortesexodou6

mouseio-trikoupi-giortesexodou7

mouseio-trikoupi-giortesexodou8

mouseio-trikoupi-giortesexodou9

mouseio-trikoupi-giortesexodou10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button