Δυτικά ΕπιχειρείνΡοή Ειδήσεων

Νεκτάριος Φαρμάκης στο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»: «Σε δύο μόλις χρόνια καλύψαμε μεγάλη απόσταση»

Φαρμάκης: «διαμορφώνουμε την Αιτωλοακαρνανία του 21ου αιώνα. Έναν τόπο όμορφο, με ισχυρή παραγωγική δύναμη και μεγάλη εξωστρέφεια»

«Σε δύο μόλις χρόνια καλύψαμε μεγάλη απόσταση και μετατρέψαμε σε πράξη τη δέσμευση για αποκατάσταση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, ως βασική προϋπόθεση για την συνολική και ολόπλευρη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας», ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην ομιλία του στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021».

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας και της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και στα πεπραγμένα της περιφερειακής του αρχής για την περιοχή.


-Από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν έργα 60 εκ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία. Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού αφορά σε έργα των δήμων. Έργα ύψους 16,2 εκ. έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης απευθείας από τους Δήμους, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

-Συνολικά, με έργα που χρηματοδοτούνται ή εκτελούνται από την Περιφέρεια και άλλους δικαιούχους ο προϋπολογισμός των έργων που έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης ανέρχεται στα 76 εκ. ευρώ.

-Εξασφαλίστηκαν 136 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Αιτωλοακαρνανία. Από το σύνολο των ενταγμένων έργων, που φθάνει στα 350 εκ. με τα ήδη εκτελούμενα, θα διαπιστώσει κανείς ότι τέσσερα από τα δέκα εκτελούμενα έργα έχουν ενταχθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

-Τα έργα αφορούν έργα οδικού δικτύου, έργα αναπλάσεων και παρεμβάσεις αστικών παρεμβάσεων, αντιπλημμυρικά και ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, υποδομές πολιτισμού-τουρισμού, συντήρηση και βελτίωση δικτύων ύδρευσης, έργα προστασία περιβάλλοντος καθώς και αθλητικές υποδομές.

-Συνολικά, δηλαδή, ένα ποσό άνω των 200 εκ. ευρώ έχει διατεθεί στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Επιπλέον, χρηματοδοτείται η υλοποίηση 465 επενδυτικών σχεδίων.

Ακόμη, στάθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει για την εκπόνηση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για τις παραλίμνιες περιοχές Τριχωνίδας-Λυσιμαχείας ώστε να γίνουν υποδοχείς σχεδίων έργων και προγραμμάτων υπερτοπικής κλίμακας.

«Συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία με τους Δήμους και τους άλλους φορείς, διαμορφώνουμε την Αιτωλοακαρνανία του 21ου αιώνα. Έναν τόπο όμορφο, με ισχυρή παραγωγική δύναμη και μεγάλη εξωστρέφεια», ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Δείτε την ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στο συνέδριο «Δυτικά eπιχειρείν 2021»:

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button