Ροή Ειδήσεων

Νεκρό μοσχάρι στον κάμπο της Καρυάς (φωτο)

koi-agelada-nekriΒρέθηκε νεκρή αγελάδα στον κάμπο της Καρυάς σε προχωρημένη σήψη. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρέθηκε παγίδα ακινητοποίησης ζώων φτιαγμένη από σκοινί σε μονοπάτι-διάβαση ζώων. Το ένα αυτί της αγελάδας ήταν κομμένο, πιθανά για να εξαφανίσουν το ενώτιο και τα στοιχεία ιδιοκτησίας του ζώου. Όμως, το άλλο αυτί φέρει επίσης ενώτιο. Τα άτομα που εντόπισαν την αγελάδα έχουν ενημερώσει τόσο τον Δήμο Λευκάδας όσο και την Αστυνομία.

Ελπίζουμε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία θα κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσει τους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο το άτυχο ζώο, για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη τόσο των κοπαδιών που βόσκουν στην περιοχή όσο και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται εκεί. Επίσης, εύκολα μπορεί να βρεθεί ο ιδιοκτήτης από το ενώτιο που έμεινε στο αυτί του ζώου που δεν έκοψαν.

Τα ανεπιτήρητα βοοειδή συνεχίζουν ανενόχλητα και αυτό το καλοκαίρι το καταστροφικό τους έργο σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της Λευκάδας και συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινό κίνδυνο νυχθημερόν στο οδικό δίκτυο, με τον Δήμο Λευκάδας να αποτελεί τον θεατή και τους κατοίκους και διερχόμενους τα θύματα της αδιαφορίας ενός κτηνοτρόφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button