Νέες βολές Σταρακά κατά ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ για τις πληρωμές των αγροτών

«Έχουν πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα»

«Διαζύγιο με την πραγματικότητα έχουν πάρει το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ – Στον αέρα οι αγρότες», τονίζει σε δήλωση της η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χριστίνα Σταρακά , μετά τα όσα καταγράφτηκαν στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, με τις πληρωμές των αγροτών.

Αν και παρήλθε πάνω από μια εβδομάδα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τι πλήρωσε, σε πόσους παραγωγούς πλήρωσε, τι ποσά δεν πληρώθηκαν και πόσοι παραγωγοί δεν πληρώθηκαν, σημειώνει η βουλευτής


Αναλυτικά, αναφέρει:

«Την Μεγάλη Τρίτη, όταν και πληρώθηκε η τρίτη μεγάλη δόση των επιδοτήσεων του 2023, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως: «Με την ολοκλήρωση των πληρωμών ο Οργανισμός πραγματοποίησε άλμα προς το μέλλον». Σήμερα, Τετάρτη μετά το Πάσχα και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ανακοινώσει τι πλήρωσε, σε πόσους παραγωγούς πλήρωσε, τι ποσά δεν πληρώθηκαν και πόσοι παραγωγοί δεν πληρώθηκαν.

Αξίζει να θυμίσουμε στον κύριο Υπουργό και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι όλος ο αγροτικός κόσμος άσκησε δριμεία κριτική εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη των πληρωμών. Γιατί οι μειωμένες πιστώσεις των συνδεδεμένων ενισχύσεων της Μεγάλης Δευτέρας ακολουθήθηκαν από τις προβληματικές πληρωμές για τα οικολογικά σχήματα, τα οποία δόθηκαν μειωμένα στο 30-50%. Ακόμη χειρότερα, απλήρωτες μέχρι σήμερα είναι όλες οι επιδοτήσεις για τα μικρά νησιά του Αιγαίου ενώ πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είδαν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει ούτε ένα ευρώ!

Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και του Υπουργού που ανακοίνωσε τις πληρωμές πριν το Πάσχα εν μέσω πανηγυρισμών σημαίνουν την πλήρη απαξίωση προς τους εκπροσώπους του πρωτογενή τομέα.

Στην αρχή του χρόνου εξάλλου ο κ. Αυγενάκης είπε πως θα τα αλλάξει όλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα τον εξορθολογήσει και θα γίνονται όλες οι πληρωμές στην ώρα τους και με διαφάνεια. Μέχρι σήμερα και στον απόηχο των προβληματικών πληρωμών της Μεγάλης Εβδομάδας δεν έχουμε καμία ενημέρωση προς τους σχεδόν 600.000 δικαιούχους των αγροτικών επιδοτήσεων του 2023 καθώς και για το ποια είναι τα δικαιώματα επιδότησης που κατέχουν με την νέα ΚΑΠ. Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις πληρωμές που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο και τον περασμένο Οκτώβριο ενώ δεν έχουν κλείσει οι πληρωμές του 2022, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το 2023!

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Υπουργός αποδεικνύουν το διαζύγιο που έχουν πάρει από την πραγματικότητα. Δυστυχώς για αυτούς, οι αγρότες, πέραν από τα επικοινωνιακά τρικ, βλέπουν ότι ο Οργανισμός με τη συνολική στάση του πάει από το κακό στο χειρότερο και όσα τους πλήγωσαν εδώ και 5 χρόνια με τις κάκιστες, καθυστερημένες και «πετσοκομμένες» πληρωμές, συνεχίζουν να υφίστανται εις βάρος τους».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: αγρότες βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΟΠΕΚΕΠΕ Πληρωμές Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστίνα Σταρακά