ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Νέες διακοπές ρεύματος στους ΤΟΕΒ Παραβόλας και Φυτειών

«Η νέα διακοπή ρεύματος στους ΤΟΕΒ οδηγεί σε καταστροφή παραγωγούς κηπευτικών και άλλων προϊόντων», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος

Νέες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στους ΤΟΕΒ Παραβόλας και Φυτειών.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Βαρεμένος τονίζει σε δήλωσή του πως η νέα διακοπή ρεύματος οδηγεί σε καταστροφή παραγωγούς κηπευτικών και άλλων προϊόντων».


Η δήλωσή του συνεχίζει ως εξής:

«Η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ έχει ειδοποιήσει προ πολλού ότι έπαψε να είναι πάροχός τους και από την πλευρά υπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων επικρατεί νεκρική σιγή ως προς την κατάσταση απαξίωσης της πρωτογενούς παραγωγής, περαιτέρω εγκατάλειψης και πτώσης των αξιών στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας.

Την ώρα που η προωθούμενη αναγκαία λύση της ενεργειακής κοινότητας στο Μεσολόγγι έχει φρακάρει, τα συσσωρευμένα χρέη στον ΤΟΕΒ Παραβόλας έχουν φθάσει τις 300.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 70.000 είναι τόκοι.

Χωρίς διαγραφή τόκων ή και μέρους του χρέους, με μία γενναία ρύθμιση εκατό ή εκατόν είκοσι δόσεων και την επιτάχυνση εξεύρεσης μιας ριζικής λύσης του προβλήματος, το αδιέξοδο σε σημερινές συνθήκες ενεργειακής κρίσης θα μετατραπεί σε θανάσιμο πλήγμα για την εναπομείνασα πρωτογενή παραγωγή. Όλοι όσοι εμπλέκονται στο εθνικό αυτό πρόβλημα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι η σιωπή είναι συνενοχή».

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

 1. Κύριε Βουλευτά!
  Σας υπενθυμίζω τμήματα επιστολής μου από 30 Μάρτη, που δημοσιεύτηκε σχεδόν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
  Δυστυχώς θεωρώ πλέον ότι είναι αργά, γιατί λύση θα βρεθεί γιατί θα είναι προεκλογική περίοδος!
  Η λύση όμως θα είναι…προσωρινή.
  Θυμηθείτε λοιπόν!!
  Γιώργος Β. Σολτάτος
  Εκλεγμένος Αντιπρόσωπος
  ΤΟΕΒ Παραβόλας
  Πρώην: Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος!
  Παραβόλα 30 Μάρτη 2022

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ !
  ΠΡΟΣ : ΚΑΘΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

  Θέμα: Διακοπή Παροχής Ρεύματος ΤΟΕΒ Παραβόλας!

  Αξιότιμοι Κύριοι!
  Επανέρχομαι στο θέμα, της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, από τα αντλιοστάσια του οργανισμού, λόγω χρεών του προς την ΔΕΗ , για την οποία σας ενημέρωσα , με επιστολή, προς την ΔΕΗ και που κοινοποίησα και σε εσάς, από την 22α Ιανουαρίου 2022, χωρίς δυστυχώς να τύχει κάποιας προσοχής εκ μέρους σας………
  Δυστυχώς η Διοίκηση που αντικαταστάθηκε, άφησε χρέη πάνω από 300.000 Euro, κυρίως στην ΔΕΗ, η οποία στην διάρκεια της θητείας εκείνης της Διοίκησης έδειξε αν όχι “Ύποπτη”, αδράνεια πάντως ανεξήγητη κατά την προσωπική μου άποψη……..
  Απεναντίας ,εξάντλησε την πίεση αυτή τόσον στην Διορισμένη Διοίκηση, όσον και στην εκλεγμένη με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που τελικά οδήγησαν στην διακοπή που πραγματοποίησε στις αρχές Γενάρη, φέτος!
  Και συγκεκριμένα:
  1. Οδήγησε την Διορισμένη Διοίκηση σε “Συμφωνία αναγνώρισης και ρύθμισης- εξόφλησης οφειλών ” την 3η Ιουλίου 2019, τέσσερις μέρες πριν των Εθνικών εκλογών!! Τυχαίο; ;;; Δεν με πείθει!!
  2. ..
  3. Οδήγησε στην υπογραφή της “συμφωνίας” σε περίοδο που οι καλλιέργειες βρίσκονται στην κορύφωση τους και που οι Διοικούντες με δικαιολογημένη απόγνωση, προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού προς όφελος και επιβίωση των αγροτών μελών του!……………
  1. Από το 2014 μέχρι 3 Οκτώβρη 2018 (τέσσερα χρόνια), εισέπραξε μόνον 9.600 Euro και δεν εκάνε καμία ενέργεια σε βάρος του Οργανισμού .
  2. Από όταν ανέλαβε η διορισμένη Διοίκηση και εν συνεχεία η εκλεγμένη, η ΔΕΗ εισέπραξε το ποσό των 115.200 Euro και προχώρησε σε διακοπή ρεύματος!
  3. Θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσον το 2020, όσο και το 2021, ήταν χρόνια που εκτός της πανδημίας η περιοχή , ένοιωσε και την υψηλότερη ξηρασία των τελευταίων χρόνων !……
  Ταυτόχρονα με την ενέργεια αυτή, οδηγεί:
  – Στην οικονομική απαξίωση της περιουσίας των κατόχων των 8.300 στρεμμάτων που αρδεύονταν και που μετατρέπονται σε μη αρδευόμενα και η αξία τους μειώνεται, τουλάχιστον, κατά 25.000.000 Εuro, κατά τους υπολογισμούς μου. ……….
  Επειδή όμως η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά με έχει κάνει κάπως ποιό προσεκτικό στις αξιολογήσεις και στις πολιτικές εξελίξεις, δεν θεωρώ απλώς πιθανό, αλλά βέβαιο, ότι αυτή η ενέργεια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (λέμε τώρα), δεν είναι καθόλου τυχαία!
  Και ειδικότερα:
  Δεν πιέζε στην πληρωμή την τετραετία 2014- 2018 με την απειλή διακοπής ρεύματος, για δύο πιστεύω λόγους:
  α. Είτε για πολιτικούς , με την έννοια της πολιτικής “προστασίας” της τότε Διοίκησης και επειδή η νυν Διοίκηση δεν είναι “αρεστή” στην σημερινή Κυβέρνηση που “ενδεχόμενα”, αναπολεί το προηγούμενο “καθεστώς”!
  β. Είτε “εσκεμμένα ” άφηνε να αυξηθεί το χρέος ώστε ο Οργανισμός να πέσει σαν “ώριμο φρούτο” ,στα χέρια “στρατηγικών επενδυτών”, δηλαδή στην ιδιωτικόποίηση του!
  Έτσι το έκανε τώρα που ενώ εισέπράξε ποσά 115.200, παρόλη την κρίση ,τόσο λόγω του ιού, όσο και το χειρότερο της ξηρασίας , που κτύπησε τον Νομό τα έτη 2020 και 2021 και θεωρεί ότι πλέον η γενικότερη πολιτική συγκυρία ευνοεί την ιδιωτικόποίηση του Οργανισμού!
  Τι από τα δύο ισχύει;
  Αξιότιμοι κύριοι.
  Ειλικρινά θα ήθελα να μην δικαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις μου!
  Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η ΔΕΗ άμεσα:
  – Προβεί σε άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στα αντλιοστάσιο του Οργανισμού, έτσι ώστε οι Αγρότες να προχωρήσουν στις καλλιέργειες.
  – Τον Προσδιορισμό του πραγματικού χρέους, απαλλαγμένο από τυχόν άλλες επιβαρύνσεις (τόκοι κλπ) .
  – Μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμής του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, με δόσεις που να μπορεί ο Οργανισμός να ανταποκριθεί .
  Περιμένοντας τις επιβεβλημένες άμεσες Πολιτικές ενέργειες σας, έτσι ώστε οι εξαγγελίες σας, περί “στοργής” και “ενδιαφέροντος”, που στην τελική, να μην είναι “κούφια” λόγια , ελπίζω να μην αναγκαστώ (μαζί με τούς κατοίκους των Κοινοτήτων), να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και αντιδράσεις που τα αποτελέσματα των οποίων δεν θα είναι για κανέναν ευχάριστα!
  Με τιμή

  Γιώργος Β. Σολτάτος

  Υ.Γ. 1. Σε δύο, λογαριασμούς ΔΕΗ του Νοεμβρίου 2021, που έχω υπόψη μου αναφέρονται : α. Αξία ρεύματος 339,71. β. Λοιπές χρεώσεις 92,27. γ. Ρήτρα αναπροσαρμογής 1.157,16!!!!! δ. Τόκοι υπερημερίας 1.853,50 !!!
  Με τόσους τόκους, πως να μην είναι κερδοφόρα η ΔΕΗ; ;;;
  Υ.Γ. 2. Γειά και χαράς σας, ρε Πατριώτες και μένα οι παππούδες μου ήταν αγρότες!
  Δικό σας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button