Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέες ανακοινώσεις σωματείων για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών, τον Σύλλογο Λογιστών, τους εργαζομένους ΟΤΑ, την Εστίαση Αγρινίου, την Ομοσπονδία ΑμεΑ,

Σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας και της περιοχής του Αγρινίου με ανακοινώσεις τους, γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους στην γενική απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου

Αναλυτικά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας «χαιρετίζει όλα τα σωματεία και τις ενώσεις που θα συμμετάσχουν στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 6 Απριλίου στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσμενέστερες των συνεπειών από την τρέχουσα κρίση και δεσμεύεται να λειτουργήσει σαν ενωτικός κρίκος για την τοπική συσπείρωση με σκοπό την υπεράσπιση όχι μόνο των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και για τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας.


Ο,τιδήποτε άλλο, γίνεται «πρώτη ύλη» στον μύλο της συγκρουσιακής αντιπαράθεσης και επιφέρει συνθήκες ενός καθόλου ευοίωνου αποτελέσματος.

Το περιβάλλον που καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι μικρές, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες είναι δυσοίωνο.
Οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, η καλπάζουσα ακρίβεια, η αποδυνάμωση του εισοδήματος και συνάμα η συρρίκνωση της αγοραστικής δυναμικής των πολιτών, καθιστούν αναγκαία την άμεση λήψη μέτρων στήριξης.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί σίγουρα δεν μπορούν επ΄ουδενί να χαρακτηριστούν επαρκή, ώστε να καταστήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις, την στιγμή που ενώ βλέπαμε το πρόβλημα να έρχεται, δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε plan A, ούτε plan B έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.
Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:
• Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
• Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.
• Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας».

Η ανακοίνωση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας

«Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία την 6η Απρίλη για δωρεάν και δημόσια υγεία για όλους, για τους μισθούς και το εισόδημα ενάντια στην ακρίβεια, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Η κρίση που έφερε η πανδημία ανέδειξε με το πιο καταφανή τρόπο τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και την σπουδαιότητα της ύπαρξης των Δημόσιων Νοσοκομείων. Το φιλότιμο και η υπερπροσπάθεια των υγειονομικών όμως δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες και να νικήσουν την μη θέληση της κυβέρνησης για θωράκιση του ΕΣΥ. Ενώ έχει χαθεί ήδη μια πόλη, 28.000 έχουν φτάσει οι θάνατοι από την νόσο Covid-19 εως τώρα, και πάνω απο 6500 ασθενείς έχουν χαθεί λόγω της μετατροπής των νοσοκομείων σε μονοθεματικά βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση προετοιμάζει την λήξη της πανδημίας με στόχο την πλήρη έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Τα νοσοκομεία “στενάζουν” υπό το βάρος της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Στην περιοχή μας το 40% περίπου των οργανικών θέσεων των απαρχαιωμένων οργανισμών των δύο νοσοκομείων είναι κενές και το ποσοστό θα αυξηθεί και άλλο με την συνταξιοδότηση και άλλων συναδέλφων. Νέες προσλήψεις δεν γίνονται. Το εργασιακό status των ελάχιστων νέων συναδέλφων, που προσλήφθηκαν την τελευταία πενταετία διαταράσσεται με την άρση της μονιμότητας από την μια και την παράταση, όπου αυτή εγκριθεί, της ομηρίας των επικουρικών από την άλλη.

Και μέσα σε όλα έρχεται και το πολυδιαφημιζόμενο “νέο ΕΣΥ” στο οποίο δεν χωρούν μόνιμες σχέσεις εργασίας αλλά θα λειτουργεί με όρους αγοράς, με ασθενείς-πελάτες. Οι ανακοινώσεις για απογευματινά χειρουργεία και για αναδιάρθωση της ΠΦΥ δείχνουν ξεκάθαρα πως ο ασθενής θα πρέπει να βάλει “βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορευμα. Δεν διαπραγματεύεται!!!
Στις ημέρες μας το κύμα ακρίβειας από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και τα αγαθά πρώτης ανάγκης κάνουν αδύνατη την επιβίωση του μέσου ελληνικού νοικοκυριού. Τα κυβερνητικά μέτρα είναι κοροϊδία. Με τους κατώτατους μισθούς καθηλωμένους σε όρια φτώχιας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την ανεργία, τους υπερογκους φόρους και το ράλλυ της ακρίβειας να μην φαίνεται να έχει τέλος, οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το “ζεστό χρήμα” που υπερηφανεύονται οτι έριξε η ΕΕ στην αγορά κατέληξε σαν ενισχύσεις και φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έγινε και με την πανδημία, με την ενίσχυση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων.

Ταυτόχρονα η χώρα μας μετέχει ενεργά στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο πλαίσιο των ανταγωνισμών της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα λόγο να διαλέξει ληστή ούτε να πληρώνει 4δις το χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, την στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα και τα νοσοκομεια είναι στα όρια της κατάρρευσης. Σ αυτόν τον άδικο και καταστροφικό πόλεμο είμαστε με τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των χωρών.

Δίνουμε μαζικά το παρόν στην απεργία και στην συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου 10.30
Υπερασπιζόμαστε σθεναρά το δικαίωμά μας στην ειρήνη, την εργασία, την υγεία.
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας , την ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συμμετοχή στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η πλέον αδιαπέραστη κατάσταση που διέπει όλο το φάσμα των κλάδων και των πολιτών ανεξαρτήτως μεγέθους, αποτελεί τροχοπέδη στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Η δραματική εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και οι συνεχόμενες ανατιμήσεις των προϊόντων επιβαρύνουν με την σειρά τους το κόστος λειτουργίας και ταυτόχρονα το καλάθι του καταναλωτή, όπου οι τζίροι και το εισόδημα αντίστοιχα δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες.

Το κοκτέιλ της ακρίβειας ήταν το κερασάκι στις παθογένειες του παρελθόντος που αναδύθηκαν από την πανδημία. Το επιτυχημένο και άνευ προηγουμένου πανελλαδικό κλείσιμο τον καταστημάτων εστίασης στις 16 Νοεμβρίου ήταν ο προάγγελος των καταστάσεων που ζούμε. Τότε που μας χαρακτήριζαν γραφικούς, λαϊκιστές και επαίτες χρημάτων. Τώρα τι είμαστε άραγε;

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συμμετέχουμε με τη φυσική μας παρουσία δυναμικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης, σε συμπόρευση με τις κατά τόπους Ομοσπονδίες και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, στη συγκέντρωση μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου στον πεζόδρομο της Παπαστράτου στις 9:00΄ το πρωί, ώστε, έστω και την ύστατη στιγμή, να δώσουμε το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και στην αύξηση της ανεργίας.

Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη!

Βασικά Αιτήματα

• Πλαφόν στις τιμές ενέργειας και ειδικών φόρων κατανάλωσης.
• Πάγωμα οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
• Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη συγκράτηση των θέσεων εργασίας.
• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• Πάγωμα αυξήσεων ενοικίων.
• Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
• Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

Στήριξη Απεργίας 6ης Απριλίου 2022

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, ως κοινωνικοσυνδικαλιστική, δευτεροβάθμια οργάνωση και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας.

Ως εκπρόσωπος των φορέων- συλλόγων στην Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά στηρίζει την γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τα μνημονιακά μέτρα των προηγούμενων χρόνων, ζουν με τον φόβο και τις διακρίσεις που έχει επιφέρει η πανδημία και παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών.

Καλούμε τους φορείς- συλλόγους μας και τα μέλη αυτών να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές δράσης τους και κατοικίας τους.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας-Δωρίδας

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 6 Απριλίου 2022 που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, στη φοροληστεία και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας.
Είναι η ώρα, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τον πληθωρισμό σήμερα να κινείται πάνω από 7% (ρεκόρ 25ετίας), να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α.
• Κατάργηση του «χαρατσιού» του ΕΝ.Φ.Ι.Α.
• Αποτροπή της διάλυσης και του ξεπουλήματος υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α, αλλά και του δημόσιου γενικά
• Αύξηση και επέκταση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας – Καμία περικοπή.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
• Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση
• Μείωση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης.
• Να μπει τέλος στο κύμα ακρίβειας που εξαθλιώνει της ζωές μας.

Στις 6 Απρίλη 2022 συγκεντρωνόμαστε στις 9.30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο και στην συνέχεια μεταβαίνουμε στην πλατεία Φαρμάκη»..

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button