Δυτική Ελλάδα

Νέες ανακοινώσεις για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών

epi-kathigitis3
“Και οι εκπαιδευτικοί στο χακί ! Μετά ποιος έχει σειρά;”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων, ενώ την συμπαράσταση του στους επιστρατευμένους καθηγητές εκφράζει και ο Σύλλογος Διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου στο ΑγρίνιοΗ κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έφερε  το πολυνομοσχέδιο που παίρνει πίσω μια σειρά από δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών.

Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων να περνάνε όλα τα μέτρα σε περιόδους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ο “κοινωνικός αυτοματισμός” ή σε “νεκρές” περιόδους (καλοκαίρι). Η τακτική είναι δεδομένη.

Η επιστράτευση και τα ΜΑΤ είναι ακόμη ένα χαρτί των κυβερνήσεων απέναντι στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, αστικά λεωφορεία, συνταξιούχους, χαλυβουργούς, εργάτες και  τώρα καθηγητές. Η τακτική είναι δεδομένη. Είναι η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» που στρέφεται κατά των αγώνων του εργαζόμενου λαού.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Το Δ.Σ.  της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τους συλλόγους, τους αυτοαπασχολουμένους εμπόρους, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια σε αυτήν την πολιτική.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει την απόφαση της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση ακόμη και της σκέψης για απεργία των Εκπαιδευτικών.

Χθες οι Χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σήμερα οι Εκπαιδευτικοί, αύριο  ο κάθε εργαζόμενος που αντιδρά στην επίθεση που δέχεται από την Κυβέρνηση, από κάθε εργοδότη.

Η κυβέρνηση έφερε το πολυνομοσχέδιο, που δίνει άλλο ένα χαστούκι στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, δύο βδομάδες πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών είναι τακτική τους.

Επιστρατεύοντας τους εκπαιδευτικούς δεν προστατεύουν την Δημόσια εκπαίδευση αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τους μαθητές, χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία,  στοιβαγμένους τον έναν πάνω στον άλλο.

Θα αγωνιστούμε να μην περάσουν τα μέτρα που διαλύουν την εκπαίδευση, να μην περάσει η τρομοκρατία  και ο αυταρχισμός. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Η αντίδραση των εργαζομένων είναι καθήκον απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία.   Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Η Γ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλους τους εργαζόμενους  να κατέβουν στους δρόμους παίρνοντας μέρος  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου τη Τρίτη 14 Μάη στις 10:30 π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button