ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νέα βρεφικά τμήματα και ΚΔΑΠ στον δήμο Αγρινίου

Γιάννης Βασιλείου: «Με νέες δομές στεκόμαστε δίπλα στις νέες οικογένειες»

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και με μεγάλες δυσκολίες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά λόγω κορωνοϊού.

Η κατάσταση αυτή φυσικά υφίσταται σε όλη την επικράτεια και το Αγρίνιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Το κύριο βάρος, σε ότι αφορά τον πληθυσμό των παιδιών, επωμίζονται οι Δημοτικοί Παιδικοί – Βρεφικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι προετοιμασίες υπήρξαν πυρετώδεις ώστε να είναι όλα έτοιμα και να υποδεχτούν τα παιδιά.

Σε ότι αφορά τα βρεφικά τμήματα, στα ήδη υπάρχοντα προστέθηκαν ακόμη τρία στην πόλη του Αγρινίου, λόγω και των αυξημένων αναγκών. Από τις 80 αιτήσεις πέρυσι, φέτος υπήρξε άνοδος στις 150. Ειδικότερα, τμήματα λειτουργούν πλέον στον 5ο Παιδικό Σταθμό, στον 8ο Παιδικό Σταθμό καθώς και στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου. Είναι σε θέση να φιλοξενήσουν 42 βρέφη ενώ σχεδιάζονται και νέα τμήματα τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε Καινούργιο, Ματαράγκα και Στράτο.

Σχετικά με τα ΚΔΑΠ, μέσα στο προσεχές διάστημα ξεκινούν την λειτουργία τους τρία νέα ΚΔΑΠ σε Αγρίνιο, Γραμματικού και Στράτο. Οποιαδήποτε μητέρα δικαιούχος voucher μπορεί να το εκτυπώσει και να απευθυνθεί στα γραφεία της ΚΟΙΠΑ, επί της οδού Μακρή, ώστε να γίνει η σχετική αίτηση και έχει θέση το παιδί τους στα ΚΔΑΠ.

Για την προσπάθεια που έχει καταβληθεί ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ, Γιάννης Βασιλείου τόνισε: «Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στις νέες οικογένειες για αυτό δημιουργούμε αυτές τις δομές και ευελπιστούμε με τη νέα σχολική χρονιά να έχουν θέση όλα τα παιδιά στους βρεφικούς και στα ΚΔΑΠ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button