ΕξελίξειςΠολιτική

Νέα συνάντηση Τριανταφύλλου με τους εργαζομένους στις Ελληνικές Αλυκές

epi-alykesΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε  στη Βουλή μεταξύ του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε»  και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ : Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρη Στρατούλη και Μαρία Τριανταφύλλου.

Στη συνάντηση   συζητήθηκε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Σημειωτέον, ο διορισμός συμβούλου, που θα αποτιμούσε την οικονομική και την εν γένει κατάσταση των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» (απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής από τον Απρίλιο του 2013), ακόμα εκκρεμεί. Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2013 είχε επισκεφθεί τις Αλυκές Μεσολογγίου κλιμάκιο της Ισραηλινής εταιρίας Salt of the earth” και ο Διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» συμμετείχε στο πρωθυπουργικό ταξίδι στο Ισραήλ, το περασμένο φθινόπωρο.

Είναι δεδομένη η απόφαση της κυβέρνησης για «αξιοποίηση» της εν λόγω εταιρείας χωρίς ωστόσο να συγκεκριμενοποιεί το σχέδιό της, αν και  έχουμε πολλά δείγματα ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου από αυτή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στο  ταξίδι δε συζητήθηκε τίποτε συγκεκριμένο σχετικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού-μετοχικού καθεστώτος της εταιρείας είναι έντονη η φημολογία σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίησή της και διάχυτη η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Οι βουλευτές του Σύριζα τόνισαν ακόμα μια φορά την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των Αλυκών που συνιστά ξεπούλημα ενός σημαντικού παραγωγικού εργαλείου για την χώρα και την Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί πως η κ. Τριανταφύλλου κατέθεσε εκ νέου, για δεύτερη φορά, χθες επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα               των Τρόπων  Αξιοποίησης της εταιρείας “Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.”, αφού την πρώτη φορά δεν προσήλθε για να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button