ΑγρότεςΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Δικαστική εξέλιξη στη αντιπαράθεση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ με τη Gaia Επιχειρείν για το ΟΣΔΕ-ανακοινώσεις εκατέρωθεν

Η απόρριψη δυο αγωγών μέσω της “διαδικασίας μικροδιαφορών”, από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο λόγω αοριστίας, παρουσιάζονται ως δικαίωση των λιγοστών ΚΥΔ που αντιτάσσονται στον ρόλο της GAIA Επιχειρείν ως συντονιστή του έργου του ΟΣΔΕ.

Πρόκειται για μια ακόμη συνέχεια της αντιπαράθεσης που υπάρχει μεταξύ της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ και της Gaia με φόντο τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, με την Ένωση Αγρινίου να πρωτοστατεί στην αντιπαράθεση, μαζί με έναν ακόμη μικρό αριθμό ΚΥΔ.


Η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ σε ανακοινωση της κάνει λόγο για “απόλυτη δικαίωση” για τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων “που αντιστάθηκαν στην αυθαιρεσία και δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς” της Gaia.

“Το δικαστήριο απέρριψε δύο αγωγές της GAIA «ως απαράδεκτες λόγω της αοριστίας τους», υιοθετώντας το βασικό μας επιχείρημα, περί ανύπαρκτων, εικονικών και αόριστων υπηρεσιών που ο «φορέας συντονισμού» προσέφερε τάχα, χωρίς μάλιστα ποτέ να τις ζητήσουμε”, αναφέρεται ακόμη στη σxετική ανακοίνωση.

Όμως, η αλήθεια φαίνεται πως είναι διαφορετική αφού το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν διατύπωσε κρίση για την ουσία των ισχυρισμών της GAIA, ούτε των αντιδίκων της.

Παράλληλα το δικαστήριο, σε καμιά περίπτωση δεν υιοθέτησε το βασικό επιχείρημα της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ (Ένωσης Αγρινίου κλπ).

Με γλαφυρό ύφος η ανακοίνωση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, χρησιμοποιεί αρχαία γνωμικά επιδιώκοντας να πείσει για την “δικαίωση” της, καλώντας παράλληλα και όλα τα υπόλοιπα ΚΥΔ της χώρας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχονται τον ρόλο της Gaia Επιχειρείν, να σταματήσουν τη συνεργασία με τον φορέα.

“Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να δουλεύουν και να πληρώνουν τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε., …δικαίωμά τους. Ας συνεχίσουν να το κάνουν. Όσοι, όμως, βάζουν πάνω απ’ τα συμφέροντα μιας ξένης προς το χώρο εταιρείας ιδιωτικών και αλλότριων συμφερόντων, τους εργαζομένους τους, τους παραγωγούς τους, τον συνεταιριστικό τους χαρακτήρα, το δίκαιο και την κοινή λογική, ας μας ακολουθήσουν. Η Δικαιοσύνη μίλησε! Και στεντορεία τη φωνή είπε εκείνο που ο Ευριπίδης είχε έξοχα περιγράψει, το «νικά δ’ ο μείων τον μέγαν δίκαι’ έχων», δηλαδή, όταν έχει δίκαιο, ο μικρός θα νικήσει τον μεγάλο!”, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η απάντηση της GAIA Επιχειρείν

Σε απάντηση σχετικού δελτίου τύπου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ περί της απόρριψης της αγωγής της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έναντι ΚΥΔ που δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις, σημειώνονται τα ακόλουθα:

• Η GAIA άσκησε δύο αγωγές στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Διαδικασία μικροδιαφορών) για οφειλές από παρασχεθείσες υπηρεσίες, οι οποίες απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες λόγω αοριστίας. Το Δικαστήριο δεν υπεισήλθε, προφανώς, στην ουσία των διαφορών, απλώς έκρινε ότι πρέπει να διατυπωθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα πραγματικά περιστατικά των υποθέσεων.

• Η GAIA θα ασκήσει εκ νέου τις αγωγές, εντός της νόμιμης προθεσμίας, συμμορφούμενη με τις υποδείξεις του Δικαστηρίου, ώστε αυτές να είναι ορισμένες και να συζητηθεί η ουσία τους.

• Προφανώς, το Δικαστήριο δεν διατύπωσε κρίση για την ουσία των ισχυρισμών της GAIA, ούτε των αντιδίκων της, όπως ευχερώς προκύπτει από το απόσπασμα της απόφασης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα … Είναι άξιο απορίας, πως προβάλλεται, στο ίδιο δημοσίευμα, ότι, δήθεν, το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές «υιοθετώντας το βασικό μας επιχείρημα [υποθέτουμε ότι το δημοσίευμα αναφέρεται στους αντίδικους της GAIA], περί ανύπαρκτων, εικονικών και αόριστων υπηρεσιών που ο “φορέας συντονισμού” προσέφερε τάχα, χωρίς μάλιστα ποτέ να τις ζητήσουμε», όταν στο απόσπασμα της απόφασης που αναπαράγεται αναφέρεται ρητά ότι η αγωγή απορρίφθηκε για τεχνικό (δικονομικό λόγο) χωρίς το Δικαστήριο να εξετάσει την ουσία των ισχυρισμών των διαδίκων.

Η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τον θεσμικό της ρόλο του Φορέα Συντονισμού & Τεχνικής Υποστήριξης των ΚΥΔ έχει συνεισφέρει και συνεχίζει να συνεισφέρει τα μέγιστα στην ομαλή καταβολή των επιδοτήσεων, γεγονός που έχει αναγνωριστεί τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από την Πολιτεία και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους στην τελευταία μεγάλη πληρωμή που ξεπέρασε το 1 δις ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ ΕΔΩ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button