ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: “Θα εξετάσει η δικαιοσύνη την υπόθεση της Λεπενούς”

Με επιστολή της η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ απαντά σε δημοσίευμα του agriniopress.gr

Αυτό, μετά τις ανακοινώσεις μεταξύ της οργάνωσης και του ΟΠΕΚΕΠΕ στο θέμα των βοσκοτόπων και των επιδοτήσεων.


Σε αυτές τις ανακοινώσεις ανακινήθηκε και πάλι το θέμα των ελέγχων στη Λεπενού και μετά την ανάρτηση του agriniopress, η “Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ” προχώρησε σε μια διευκρινιστική απάντηση.

Παραθέτει μια σειρά από επισημάνσεις, τις οποίες προς το παρόν θα παραβλέψουμε. Για παράδειγμα το ποια και πως είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση στη χώρα, ποιοι συνεταιρισμοί την απαρτίζουν, ή ακόμη περισσότεροι το ποιοι ηγούνται ή την εκπροσωπούν.

Δεν θα θέλαμε ακόμη να σχολιάσουμε την κατάντια του συνεταιριστικού κινήματος, την χρεοκοπία του και την απαξίωση του, ούτε το γεγονός ότι κάποιοι που είχαν τα ηνία του και το “βούλιαξαν”, παρουσιάζονται τώρα ως “σωτήρες του”!

Δεν είναι επί του παρόντος. Οι αγρότες άλλωστε είναι εκείνοι που γνωρίζουν πολύ καλύτερα…

Παρακάτω οι επισημάνσεις της “Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ”:

“Κύριοι,

Σχετικά με το σχόλιό σας στο δημοσίευμα με τίτλο Απάντηση της «Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ» για τις πληρωμές και τις «εκκρεμότητες» και προς τη σωστή ενημέρωση των αναγνωστών σας επισημαίνουμε τα εξής:

1). Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ όχι μόνο δεν αποτελείται από έναν μικρό αριθμό συνεταιρισμών, αλλά, αντιθέτως, είναι ο μεγαλύτερος φορέας στη χώρα, στον οποίο εκπροσωπούνται 115 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

2). Δεν αντιλαμβανόμαστε τι υπονοεί ο προσδιορισμός «λεγόμενη». Η καταστατική επωνυμία του φορέα είναι «ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ».

3). Στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δεν ηγείται η Ένωση Αγρινίου, αλλά η Γενική Συνέλευση των μελών, το διοικητικό συμβούλιο και το προεδρείο. Πρόεδρος του φορέα είναι ο κ. Παύλος Σατολιάς.

4). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας, δεν «αναδεικνύει» το θέμα των κτηνοτρόφων της Λεπενούς, παρά απαντά στον ΟΠΕΚΕΠΕ που έκρινε σκόπιμο να το αναδείξει στη δική του ανακοίνωση, κατά την άποψή μας επιχειρώντας απλά να δημιουργήσει εντυπώσεις.

5). Σε κανένα σημείο η ανακοίνωσή μας, την οποία δημοσιεύετε, δεν αναφέρει ότι στη Λεπενού «δεν διαπιστώθηκε παρατυπία». Αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση είναι ότι πλην ελαχίστων περιπτώσεων τα μητρώα των κτηνοτρόφων ήταν σύμφωνα με τα ευρεθέντα ζώα και πως δεν φέρει ευθύνη ο παραγωγός για το τι υπήρχε και τι συνέβαινε στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων, ζητήματα που θα τα εξετάσει η Δικαιοσύνη.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.”

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button