Άποψη

Νέα παρέμβαση για την σύσκεψη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

koi-sylallitirio-apergia-adedy4«Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της AΔΕΔΥ», τιτλοφορείται η νέα παρέμβαση του Π. Μέλιου, μέλους της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ, που η αρχική του αρθρογραφία σχετικά με την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για την διαθεσιμότητα, πυροδότησε αντιδράσεις, τόσο από το ίδιο το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος, όσο και από το ΠΑΜΕ.

 Η ανταπάντηση του κ. Μέλιου, έχει ως εξης:

 «Λυπάμαι που καταχρώμαι τον χώρο σας , αλλά όταν κυκλοφορούν «πογκρομίστικοι» χαρακτήρα τίτλοι , όπως « η ΑΔΕΔΥ εναντίον του Μέλιου Παντελή», πρέπει να προστατεύσω την πολιτική μου υπόσταση  και να πούμε και δυο αλήθειες…

1. Ξεκινάει το κείμενο με τη διαπίστωση οτι κυκλοφόρησε κείμενο του υποφαινόμενου , ενυπόγραφο και ένιωσαν την ανάγκη να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό . « Συμπεράσματα και προοπτικές για τους εργατικούς –λαϊκούς αγώνες και η κατάσταση του Δημοσιουπαλληλικού κινήματος» .Το Τριτοβάθμιο όργανο βγάζει ανακοίνωση για ενα κείμενο ενός οποιουδήποτε μέλους κόμματος της Αριστεράς ?

Μήπως κάποιοι πούλαγαν αριστεριλίκι , αριστερή πτέρυγα , αντι αέρα κοπανιστό , και ενοχλούνται από οτι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπάρχει Αριστερή Πλατφόρμα και εμείς υλοποιούμε το πνεύμα της ακόμα και το γράμμα της ?

2. Επειδή το έγραψα πολλές φορές , να το πώ αλλη μία. Η εκδήλωση και τα υλικά που διακινήθηκαν τουλάχιστον απο τα μέλη της Δ.Ε.Α ( δεν νομίζω να διακίνησε και κανείς άλλος ) είχαν μια και μόνη υπογραφή , αυτη του Νομαρχιακού Τμήματος. Η πρόταση για εκδήλωση έγινε απο τον ίδιο τον Θ.Γαλατά και την υποστήριξα και εγω και ο Σ. Μερμίγκης που ηταν παρών. Παρών δε ηταν και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου. Ναι ηταν πρωτοβουλία μελών του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει συζήτηση η ΑΔΕΔΥ ενόψει απολύσεων και εκεί να καταθέσει ο καθένας την άποψή του για το τί εχει κάνει , τί πρέπει να γίνει και την πολιτική που προτείνει. Ολοι οι Δημόσιοι , γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και παρατάξεις , δεν συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις για το που να πάμε και πως. Γι’αυτό οργανώνουμε το συνδικάτο , την ομοσπονδία  με αποκλειστική βάση την υπεράσπιση του  βιωτικού επιπέδου , την πιο πλατιά ενότητα αλλά θα πούμε ταυτόχρονα οτι  όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν εκεί.Υπάρχουν οι ιδέες και οι πολιτικές της νίκης όπως υπάρχουν και αυτές της ήττας ή της επιδίωξης ενός κακού συμβιβασμού με τους δανειστές. Στα πλαίσια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συγκρότηση του ΜΕΤΑ , να τελειώνουμε επιτέλους απο τις προσωπικές πολιτικές. Μοιράζαμε λοιπόν σαν αυτό που είμαστε , προκήρυξη του ΜΕΤΑ , τμήμα της παρέμβασης μας σαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Η δράση των συντρόφων της Δ.Ε.Α υπονομεύει την «αντίσταση σε Τρόικα και Δ.Ν.Τ.»  ? Λίγη τσίπα δεν έμεινε ? Εδω ξεπερνάτε τον εαυτό σας. Ενώ ο Παναγόπουλος που ζήτησε ραντεβού με τον Ράϊχενμπαχ , τη νέα αρχή , είναι τμήμα του κινήματος. Λείπετε πολύ καιρό απο την οργανωμένη πάλι και απολέσατε οργανωτικό και πολιτικό ήθος.

4.Το Συντονιστικό Σωματείων-Φορέων –Συλλόγων  δεν είχατε καμία συμμετοχή , ούτε ενάντια στο φόρο επιτηδεύματος , ούτε  ενάντια στα χαράτσια της Δ.Ε.Η που επίσης οργανώθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εξασφάλισαν τη συμμετοχή των Δ.Σ τους και δημοσίων και μη , ούτε καν στην οργανωτικότητα των διαδηλώσεων.Το πολύ σε δύο αφίσες τις οποίες δεν πληρώσατε κιόλας.Εσείς δεν είστε για Συντονιστικά , αυτα τα κάνουν άλλοι και ακολουθείτε ουραγοί στην καλύτερη  περίπτωση. Αφού ψιλοδουλέψατε το παραμύθι κόκκινος δήμαρχος για να φτιάξτε σύστημα εκλογικής υποστήριξης για τα κομματικά πόστα , τραβήξατε το χαλάκι και ο κόκκινος έγινε ροζ όπως είχε συμφωνηθεί απο την αρχή.

Λυπάμαι για το παρόν , αλλά δεν μου άφησαν περιθώρια. Ελπίζω να μην πιστεύετε οτι μιλάτε στο όνομα των υπαλλήλων. Μην φορτώνετε στην ΑΔΕΔΥ τις εσωκομματικές μικρότητες και αυτο το κάνατε ήδη εσείς και έχετε πλήρη την ευθύνη.

Μέλιος Παντελής , μέλος Ο.Μ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button