Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Νέα καλέσματα για την απεργία της Πέμπτης

Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας

Πληθαίνουν τα σωματεία και οι σύλλογοι της περιοχής που καλούν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση θα γίνει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ από το Εργατικό Κέντρο, στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 10:30 π.μ.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με μια σειρά αιτημάτων του αγροτικού κόσμου:

Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε εκμεταλλευόμενοι όπως και οι εργάτες από τα μονοπώλια και του μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Παλεύουμε, για:
– Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

– Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.

– Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Διεκδικούμε:
•Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.
•Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.
•Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.

• Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.
•Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.
•Μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

•Αγρίνιο 10:30 πμ, στην κεντρική πλατεία
•Μεσολόγγι 10:30 πμ, κεντρική πλατεία
•Αμφιλοχία 10:30 πμ, κεντρική πλατεία.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Αιτωλ/νίας καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος στο νομό την Πέμπτη 10/6/21 .

Να πορευτούμε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, στον κοινό αγώνα για την άμεση απόσυρση και εξαφάνιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που μας γυρίζει πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα. Μαζί να απαιτήσουμε την κατάργηση όλης της αντεργατικής αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που στόχο έχει το τσάκισμα σε ότι με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει η Εργατική Τάξη και ο λαός στην μακρόχρονη αγωνιστική τους πορεία.

Να συνεχίσουμε με κλιμάκωση του αγώνα να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν τα παιδιά μας σύγχρονους σκλάβους της δουλειάς για να διασφαλίζουν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button