Αυτοδιοίκηση

Νέα Δομή ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στο δήμο Μεσολογγίου

koi-kdap4Απαντώντας σε σχετικό έγγραφο του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου το οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ερώτησης του Βουλευτή Β’ Αθήνας Χ. Θεοχάρη αναφορικά με τη διαβίωση και την ενεργό κοινωνική συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία, ο αντιδήμαρχος Σπυρ. Καρβέλης κάνει γνωστό ότι:

«Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2016 στο κτίριο του ειδικού σχολείου που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου 80, εντός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου,  το 1ο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Μεσολογγίου με συνολικό προσφερόμενο αριθμό θέσεων σύμφωνα με την άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας του, 15 παιδιά. Το κέντρο λειτουργεί  με ενιαίο χειμερινό  και καλοκαιρινό ωράριο από τις 12.30μ.μ. έως 20.30μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Την φετινή χρονιά εντάχθηκαν 15 παιδιά καλύπτοντας έτσι όλες τις προσφερόμενες θέσεις ένταξης. Στα παιδιά που εντάχθηκαν παρέχεται σίτιση (έτοιμες μερίδες κέτερινγκ) και μεταφορά τους με ταξί.

Στο κέντρο απασχολείται ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σύμφωνα με όσα προβλέπει η Υπουργική απόφαση αριθ. Π1β/Γ.Π.οικ.14951 (ΦΕΚ 1397/τ Β/22-10-2001) και λειτουργούν τμήματα για δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αναπηρία μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και σωματικής αγωγής  για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας . Επίσης, θα δίνεται στα παιδιά αυτά η δυνατότητα συμμετοχής τους σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια τα παιδιά και το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button