Ροή Ειδήσεων

Νέα αιολικά πάρκα σε Στανο Αμφιλοχίας και Ναυπακτία

epi-aiolikaΘετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έλαβαν δύο νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή των δήμων Αμφιλοχίας και Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον «Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 16 MW στις θέσεις «Βελανιδιά», «Ζαφήρη» και «Πηγαδούλα», της ∆.Ε. Αμφιλοχίας του ∆ήμου Αμφιλοχίας και της ∆.Ε. Μεδεώνος του ∆ήμου Ακτίου – Βόνιτσας» και για «Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 6 MW στη θέση «Ελληνικό», του ∆ήμου Ναυπακτίας». Ο Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 16 MW, ο οποίος πρόκειται να εγκατασταθεί στους ∆ήμους Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας.

Ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από 8 ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος 2 MW η καθεμία.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο τμήμα του έργου χωροθετείται εντός της ∆.Ε. Αμφιλοχίας και ενώ δυο ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν εντός της ∆.Ε. Μεδεώνος του ∆ήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.». Πλησιέστεροι στον αιολικό σταθμό οικισμοί είναι ο Στάνος στα 1225m και η Κατούνα στα 2560m, ενώ η πόλη της Αμφιλοχίας απέχει πάνω από 5Km από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια.

Η Εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση «Ελληνικό» θα αποτελείται από 3 ανεμογεννήτριες, ονομαστικής ισχύος 2 MW η καθεμία. Η συνολική ισχύς του ΑΣΠΗΕ είναι 6MW. Ένα τμήμα του οικοπέδου εγκατάστασης να βρίσκεται εντός των ορίων της Τοπικής Ενότητας Βελβίνας μα το κύριο τμήμα του έργου να βρίσκεται εντός των ορίων της ∆ημοτικής Ενότητας Αντιρρίου.
Η διασύνδεση του ΑΠ με το ∆ίκτυο θα γίνει μέσω νέας εναέριας διπλής γραμμής Μέσης Τάσης (ΜΤ) με τον Υποσταθμό (Υ/Σ) 20/150KV «Πιτσιναίικα» που θα κατασκευαστεί βόρεια τουέργου .
Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «Vatora Ενέργεια Α.Ε.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close