ΕξελίξειςΠολιτική

ΝΔ: Σε "μαύρο σκοτάδι" χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρωην ΟΓΑ γεννηθέντες το 1950

epi-oga-syntaxiΗ Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με την πληρωμή των συντάξεων των ασφαλισμένων στον πρώην Ο.Γ.Α., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε “μαύρο σκοτάδι” εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην Ο.Γ.Α., γεννηθέντες το 1950, για το πότε επιτέλους θα πληρωθούν τις συντάξεις, που δικαιούνται.

Οι … δεσμευτικές ημερομηνίες έρχονται και παρέρχονται, παρατείνοντας την αναμονή και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης.

Μιας Κυβέρνησης, που τους έταξε πληρωμή συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2017 κατ’ εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016).

Ενός αρμόδιου Υφυπουργού, που τους διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής την ίδια στιγμή, που τους απέστελνε παρατύπως ειδοποιητήρια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Μιας Κυβέρνησης, που 6 μήνες μετά στις 16 Ιουνίου, τους ανακοίνωνε, χωρίς ντροπή, νέα ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης την 1η Ιουλίου και τους υποσχόταν επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών!

Επειδή όμως η αναξιοπιστία και τα ψέματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος, με νέα εγκύκλιο του ο ΕΦΚΑ επεφύλαξε μια ακόμη ψυχρολουσία.

Ψυχρολουσία που προβλέπει την τμηματική καταβολή των πρώτων 1.000 δικαιούχων τον Αύγουστο και των υπολοίπων 13.000 … ”καλό Χειμώνα”.

Χωρίς διαφάνεια, χωρίς κριτήρια, προφανώς κατά την προσφιλή, πλέον, τακτική της κλήρωσης.

Καθώς όμως και αυτή η δέσμευση “ξεφτίζει” επικίνδυνα, αφού δυστυχώς πέρασε άπρακτος ήδη ο μισός Αύγουστος, καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υφυπουργό ν’ απαντήσουν:

·         Πότε επιτέλους θα πληρωθούν οι πρώτοι 1.000 και πότε συγκεκριμένα οι υπόλοιποι συνταξιούχοι του πρώην Ο.Γ.Α., γεννηθέντες το 1950;

·         Ποια είναι τα κριτήρια της τμηματικής, επιλεκτικής καταβολής;

·         Πότε θα πάρουν τα αναδρομικά τους;

·         Τί ποσά προέκυψαν από παρατύπως εισπραχθείσες ασφαλιστικές εισφορές και πότε τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στους δικαιούχους;

·         Γιατί στερεί έως 6 συντάξεις από τους γεννηθέντες το 1950 και πιθανότατα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους του πρώην Ο.Γ.Α., καταστρατηγώντας την ενιαιοποίηση του Νόμου Κατρούγκαλου αφού ορίζει τελικά μέχρι νεωτέρας, ως ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης την 1η Ιουλίου; Πρόκειται μήπως για επιχείρηση κάλυψης της “μαύρης τρύπας” του νέου, φαραωνικού ταμείου του ΕΦΚΑ εις βάρος των συνταξιούχων – ασφαλισμένων αγροτών;

Τα ερωτήματα αμείλικτα.

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και μήνες ζητά απαντήσεις. “Στου κουφού την πόρτα”, όπως, δυστυχώς, αποδεικνύεται».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button