Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οι μαθητές της Ναυπάκτου στο θεματικό πάρκο “εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο”

Στη Ναύπακτο, συνεχίζει από σήμερα το πρωί, ο 2ος  Κύκλος  του Θεματικού Πάρκου Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Την έναρξη της λειτουργίας του στη Ναύπακτο πραγματοποίησαν ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Α/βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός, ο Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γεώργιος Σιαμαντάς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος.


Την έναρξη λειτουργίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Νταλαχάνης, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ναυπάκτου, ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων της Α/βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιλίκας και ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου κ. Ανδρέας Καλφούτζος.

Μέχρι στιγμής η δράση έχει ολοκληρωθεί στο Αγρίνιο, στην Πάτρα και στον Πύργο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.275 παιδιών Δημοτικών Σχολείων.

Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:
Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:
1.    Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό
2.    Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου
3.    Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι
4.    Εργαστήριο ζωγραφικής

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης και 110 μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Το Θεματικό Πάρκο φιλοξενείται στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου 2019, καθημερινά κατά τις ώρες 09:00-13:00 και θα συνεχίσει το ταξίδι του σε Μεσολόγγι, Αίγιο και Κλειτορία.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button