Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ναυπάκτου Ιερόθεος για Ιερώνυμο: «Η ιστορία θα τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους μεγάλους εκ­κλη­σιαστικούς ηγέτες»

Σε δήλωση για την επέτειο των 15 ετών από την εκλογή του Μακαριωτάτου Αρχιεπι­σκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Αρχιεπισκοπικό θρό­νο, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ανέφερε τα εξής:

«Είναι σημαντική η επέτειος αυτή, οχι μόνο για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο προσωπικά, αλλά γενικά για την Εκκλησία της Ελλάδας.


Κατ’ αρχήν, τον γνωρίζω από το 1984, δηλαδή περίπου 40 χρόνια. Είχαμε στενή συνερ­γασία για πολλά εκκλησιαστικά θέματα από τότε που υπηρετούσα ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβα­δείας, και μετά ως Ιερήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Έπειτα είναι σημαντική η ημέρα της εκλογής του γιατί τιμάται ο όσιος Λουκάς ο εν Στειρίω στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά Λεβαδείας. Ο ίδιος θεώρησε την εκλογή του στη θέση του Αρχιεπισκόπου ως ένα θαύμα του οσίου Λουκά, επειδή ενδιαφέρθηκε πολύ για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής και για την επαναφορά των λειψάνων του από την Ιταλία.

Επί πλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διακρίνεται από πολλά χαρί­σματα. Είναι ευγενής, διακριτικός, ενωτικός, απλός, ευαίσθητος, ολιγό­λογος, περισσότερο πρακτικός και φιλάνθρωπος.

Στην Ιεραρχία είναι ενωτικός, στις σχέσεις του με τους πολιτικούς όλων των Κομμάτων είναι δίκαιος και διακριτικός, ενώ στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία είναι μια ήρεμη δύναμη. Τέλος, στις σχέσεις του με τους ανθρώπους είναι φιλάνθρωπος και ευαίσθητος, δημιουργικός και γλυκύς, ενώ στα διορθό­δοξα θέματα είναι γεφυροποιός, δηλαδή δεν είναι αντα­γωνιστικός.

Γενικά, νομίζω ότι η Ιστορία θα τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους μεγάλους εκ­κλη­σιαστικούς ηγέτες».

Κώστας Λαμπρόπουλος – Εφημερίδα «Πελοπόν­νησος»

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button